10.4.2023 GLOBAALI MAANANTAIN KOKOUS - SEURAKUNNAN YLÖSTEMPAUS: KRISTUKSEN YLÖSNOUSEMUS ON MEILLE KRISTITTYINÄ SUURIMMAN TOIVOMME KALLIOPERUSTA - PROFEETTA DR. OWUOR

Muistiinpanot

Tarkastelemme seurakunnan ylöstempausta, joka on peruuttamaton päivä, kun se tapahtuu. On niin paljon, jota teidän tulee tietää, koskien seurakunnan ylöstempausta, tämä on kokonainen opetussarja. 

Näimme, kuinka seurakunta on operoinut täydessä tietämättömyydessä.

2.4.2004 näky: Herra vei minut Kirkkauteen, Jumalan Valtakuntaan. Herra nosti minut ylös ja löysin itseni seisomassa suoraan Jumalan Kaikkivaltiaan Valtaistuimen edessä. Tämä on Messiaan tulemuksen maamerkkinäky. 

Olemme nähneet, että Jumalan kello lopunajoille on Israel. Israel istuu suoraan Jumalan profeetallisen lopunajan kellon keskiössä. Israel on siis todella tärkeä koko maailmalle, sillä tapahtumat, jotka tapahtuvat siellä, määrittelevät Messiaan tulemuksen. 

Kun Herra nosti minut ylös 2.4.2004 ja seisoin suoraan Jumalan Valtaistuimen edessä, Jumala peitti Hänen Valtaistuimensa valtavalla valkoisella Kirkkaudella. Sitten Hän antoi minun ymmärtää, että Hän, joka istuu Valtaistuimella, kiinnitti erityistä huomiota siihen, mitä tapahtui siellä, missä seisoin. 

Sen jälkeen Johannes Kastaja tulee ulos Herran Kirkkaudesta koko matkan luokseni. Sitten hän puhuu kanssani Jumalan Loisteliaasta Karitsasta, joka kuoli maailman synnin tähden ja sanoo, että Hän on nyt tulossa, joten: "Mene ja sano maailman neljälle äärelle, että tekevät parannuksen ja valmistavat tien Messiaan loisteliaalle tulemukselle". On toinen keskustelu Johanneksen ja minun välillä, jota en jaa tässä. 

Sitten Isä Jumalan Ääni sanoi Valtaistuimelta Ääneen: "Annahan, kun näytän sinulle, mitä tulee tapahtumaan maailmassa". Sitten Herra nostaa minut ja Johannes Kastajan Jumalan Valtaistuimen luota koko matkan Jerusalemin yläpuolelle Israelissa. Jerusalemin yllä pilvissä ensimmäinen asia, minkä Hän näyttää meille, on Arafatin kuolema. Tuolloin Arafat oli vielä elossa. Kun tulin ulos tuosta näystä, silloin annoin tuon profetian. Näin tuoreen haudan ja paljon itkemistä ja suremista halki koko Arabimaailman ja Palestiinan, joka on Palestiinan puoli Israelista, sillä tuo maa kuuluu Israelille. Koko se maa on luvattu maa Israelille. Puhun Herralta, joten kun sanon, että se on Israelin, se kuuluu Israelille. 

Sitten sen jälkeen näin kahden vallanvaihdon Jerusalemissa ja sitten ahdistuksen maailman pääkaupungeissa, kun äärioikeistohallitus oli ottanut vallan nyt tässä toisessa vallanvaihdossa. Sitten Herra vei meidät takaisin Jumalan Valtaistuimen luo. Kun saavuimme sinne, meidät kirkastettiin täysin. Sitten Johannes Kastaja puhui viimeisen kerran, ojentaen oikean kätensä ja sanoen: "Katso, Jumalan Loistelias Karitsa." Kun Jumalan Karitsa oli tulossa, silloin Johannes Kastaja käveli todella nopeasti ja katosi minuun. Kirkastettu Johannes Kastaja katso minuun ja kirkasti minut. Se oli välähdys. 

Silloin katso, Jumalan loistelias Karitsa. Kun Hän tuli sieltä, silloin koko paikasta tuli superloistelias. Jumalan Valtaistuimen ympäristö on äärimmäisen loisteliaan kirkas, kuten tiedätte ja samoin koko Taivas. Mutta kirkkaudessa, joka oli siellä, oli pieni kirkkauden harjanne, joka erotti paikan, missä olin, Jumalan Valtaistuimesta. Kun Jumalan loistelias Karitsa tuli sieltä, niin kaikesta tuli jopa kirkkaampaa. Metrin korkuinen kirkkaus, joka virtasi Hänestä, virtasi kohti kaikkialle, jopa minuun täällä. 

Jopa hiljattain 5.2.2023 kohtasin Hänet ylhäällä maan yläpuolella täällä ja tällä kertaa Hän käveli vasemmalle puolelleni tällä tavoin, mutta valtava Kirkkaus, joka virtasi Hänestä, virtasi ja peitti minut rintakehään saakka. Hänkin salli Kirkkauden peittää Hänet rintakehään saakka, ennen kun puhuimme. Tuo oli valtava Kirkkaus, joka virtasi Valtaistuimelta, kun Hän tuli. Kun Hän saapui, minun ei ole koskaan sallittu jakaa tuota keskustelua. 

Sitten sen jälkeen aloin mennä kaikkialle halki maailman, ja seuraavaksi menemme Brasiliaan. Pyytäen maailmaa valmistautumaan Messiaan tulemukseen, vastaanottamaan Kristuksen ja olemaan pyhät, ja kertomaan heille, että Jumalan loistelias Karitsa kuoli heidän puolestaan Golgatan Ristillä, ja Hän on nyt tulossa takaisin, ja se on peruuttamaton takaisin saamaton päivä. 

Eilen näimme, kuinka Herra suree sitä tietämättömyyttä, joka huokuu tämän päivän kristityn elämästä. Ei ole mitään tekosyytä, että kukaan omaksuu syntiä armon sisällä. Näimme, kuinka seurakunnan tulee herätä siihen tosiasiaan, että kun armo annettiin ihmiskunnalle, se ei tarkoita, että Jumala lakkaisi olemasta pyhä tai olisi vähemmän pyhä. Jumala on pyhä pyhä pyhä. Jos on joku Jumalan ominaisuuspiirre, joka ei muutu, se on Jumalan pyhyys. 

Näimme, kuinka Herra tulee vaatimaan sinut tilille, miten käytit sitä armoa, joka sinulle annettiin. Ei ole mitään tekosyytä, että tämän päivän seurakunta pitää armoa lisenssinä synnille. Ilman pyhyyttä ei kukaan ole näkevä Herraa. 

"3 "Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta." (Matt. 5:3)

"8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan." (Matt. 5:8)

"10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri (suurempi) taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä." (Matt. 5:10-12)

"14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;" (Hepr. 12:14)

Ei ole mitään tekosyytä kenellekään omaksua syntiä. 
 
"8 Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt." (Ilm. 3:8)

Vaikka heille tuli monia hirvittäviä mahdollisuuksia kieltää Jeesus, kun monet muut kielsivät Herran ja Hänen nimensä, he eivät kieltäneet. Sen tähden Hän on avannut heidän eteensä avoimen oven. 

"8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema." (Ilm. 21:8)

Herra sanoo, että tämän päivän seurakunta ei voi päästä Jumalan Valtakuntaan synnissä, kun näette ne valheet, joita on meneillään siellä. Ei ole mitään tekosyytä sisällyttää syntiä tämän päivän modernissa seurakunnassa, kuinka tahansa moderni se onkaan. 

Näitä syntejä on tämän päivän seurakunnassa: epäuskoa, siksi, he yrittävät huiputtaa ihmisiä saadakseen rahaa, on saastaisuutta, murhia, abortteja, jopa jäsenet tai jopa pastorit tappavat toisen pastorin, se on uskomatonta, seksuaalinen moraalittomuus on kypsää ja täydessä mittakaavassa seurakunnassa. Teille ei tarvitse kertoa, vaan katsotte vain, miten naiset ovat pukeutuneet seurakunnassa, niin näette, miten seurakunta on langennut, epäjumalanpalvelusta ja valheita on seurakunnassa. 

Hän sanoo, että heidät heitetään tulijärveen. Heidät on merkattu sitä paikkaa varten. Paikka on valmistettu heille siellä. Tämä on se varoitus, jonka Herra nosti esille eilen, että seurakunta ei voi olla tietämätön tästä. 

On suurta seksuaalista moraalittomuutta juuri nyt on seurakunnassa. Juuri nyt seurakunnassa on myös homoutta. Nuoret naiset ja miehet elävät yhdessä ilman avioliittoa, vaikka he ovat seurakunnan jäseniä. He elävät seksuaalisynnissä. Tämä on vakavaa, mitä Herra nostaa esille tässä.

Seurakunnan tulee tehdä parannus, jotta he voisivat päästä Jumalan Valtakuntaan, sillä ihmisille, jotka tekevät näitä asioita, on määrätty paikka tulijärvessä.

"27 Eikä sinne (Uuteen Jerusalemiin) ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan." (Ilm. 21:27) 

On paljon epäpuhtautta seurakunnassa tänä päivänä. Sana, puhtaus, on outo seurakunnalle ja kristitylle tänä hetkenä. Sen tähden Herra kutsuu parannuksentekoon, jotta ihmiset voisivat valmistautua hyvin Jumalan loisteliaaseen Valtakuntaan. 

Juuri nyt on häpeällistä ja valheellista käytöstä seurakunnassa. Kuulet raskauksista, kuinka pastorit saattavat naisia raskaaksi seksuaalisynnissä seurakunnassa. Joskus vanhimmisto on mukana, saattaen ylistystiimin jäseniä raskaaksi. Tämä on vakavaa. On abortteja seurakunnassa, sillä kun nuo naiset ovat naimisissa, he tekevät abortin. On valheellisuutta seurakunnassa, valheapostoleja, vääriä profeettoja, vääriä opettajia, valheellista menestysteologian evankeliumia seurakunnassa.  

Mutta vain he, joiden nimi on Karitsan Elämän kirjassa, tulevat pääsemään tuohon kaupunkiin. Tämän päivän seurakunnan tulee olla todella varovainen. He rakastavat maailman evankeliumia.  

"3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia" (2. Tim. 4:3) 

Toisin sanoen, aika tulee, jolloin ihmiset eivät siedä Jeesuksen Ristin ja Veren oppia. Kuinka hirvittävää. Herra varoittaa seurakuntaa tässä sukupolvessa, että ette voi olla välinpitämättömiä tästä, koskien aikoja. 

--

Tänään jatkamme tarkastelemaan pääsananpaikkaamme, tuoden teille seurakunnan ylöstempauksen. Tänään haluan edetä, 1. Tess. 4:14, mutta aloitetaan, 1. Tess. 13: 

"13 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, (seurakunta, kristityt) tietämättöminä (välinpitämättöminä ja valaistumattomina) siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole." (1. Tess. 4:13)

Se, että Herra nostaa tämän esille, Hänen on täytynyt nähdä, että on ihmisiä seurakunnassa, jotka eivät ole tietoisia, valaistuja, vaan ovat tietämättömiä. Herra sanoo, että seurakunnassa istuu ihmisiä, seurakunnan jäseniä, jotka käyvät seurakunnassa säännöllisesti ja tarkoittavat hyvää, mutta he ovat täysin tietämättömiä, välipitämättömiä kristityn, Raamatullisen pelastuksen perustasta ja kalliopohjasta, johon kristillinen pelastus, Raamatullinen kristillisyys on lanseerattu. He ovat täysin tietämättömiä siitä. 

Se on suuri tragedia, sillä ainoa ero kristillisyyden ja kaiken muun välillä tässä maailmassa on, että meillä on toivo, meillä on ylösnousemus. Meillä on Jeesus, joka nousi ylös kuolleista. Muhammed, Hindu-jumalat, Mahatma Ghandi, Buddha-jumalat, eivät nousseet kuolleista. Mutta meillä on Jeesus. 

Aletaan tarkastelemaan jaetta 14. Se on melkoisen täynnä oleva jae. 

"14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan." (1. Tess. 4:14)

Tässä Hän mainitsee kristillisen uskon kolme olennaista perustusta. Miksi Hän mainitsee ne?

Hän sanoo, että meillä on toivo. Seurakunta ei ole kuten muu maailma. Kristuksen seurakunnalla on toivo. 

Hän ei puhu niistä valheopeista ja valheellisista kirkkokunnista, kuten katolilaiset, mormonit, jehovan todistajat, ei ollenkaan. Hän puhuu Raamatullisesta kristillisyydestä: evankelisista, helluntailaisista, baptisteista. 

Kristityillä on toivo. Syy, miksi heillä on toivo, on jakeessa 14. Katsotaan, miksi teillä kristityillä on toivo. Meillä on toivo, sillä uskomme, että Jeesus kuoli ja nousi ylös kuolleista jälleen.

Tässä on siis 3 peruspilaria, kun Hän puhuu seurakunnan ylöstempauksesta:

1) Kristillinen usko, joka on toivomme perusta. Tämä on usko, kun ihmiset uskovat. Kristillinen usko on heidän toivonsa lähde kaiken muun ylitse maailmassa. Heillä on toivo uskonsa tähden.  

2) Kristuksen kuolema

3) Kristuksen kuolleista ylös nouseminen 

Se, kun uskomme, että Jeesus kuoli ja nousi ylös kuolleista, on toivomme lähde. 

Käsittelemme tänään ylösnousemusta. Kristityn uskovan toivo on ankkuroitu Kristuksen ylösnousemukseen. Se on suurin toivo kristityille. Kun Herra haluaa puhua seurakunnan ylöstempauksesta, niin sananpaikka, joka laskee esille ylöstempauksen tapahtumasarjan, korottaa Kristuksen kuolemaa ja ylösnousemusta. Se on toivon lähde kristitylle uskovalle. Kuinka väkevää ja valtavaa. 

Käsittelemme tänään Kristuksen ylösnousemusta, joka on toivomme keskiö ja lähde. Miksi Kristuksen ylösnousemus on toivomme lähde?

"50 Mutta tämän minä sanon, veljet (ja sisaret), ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta. (1. Kor. 15:50)

Ainoastaan sielu sinussa pelastuu, kun uudestisynnyt ja ruumis, joka on liha ja veri, lunastetaan lunastuksen päivänä, joka on ylöstempauksen päivä. 

"51 Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme" (1. Kor. 15:51)

Seurakunta on arvoitus, sillä Danielin aikajanan profetiassa, Dan. 9:24-27, seurakuntaa ei mainittu. Ylöstempaus on myös arvoitus. 

Eivät kaikki ihmiset koe kuolemaa. On sukupolvi kristittyjä, jotka ovat elossa, jotka pidetään poissa ja vapautetaan kuolemasta. Siksi sanon, että teidän tulee olla pyhät koko ajan. Se on todella avain asia. 

Sitten Hän kuvailee ylöstempausta jakeessa 52. Se tapahtuu niin nopeasti, että teillä ei ole aikaa valmistautua. Se tapahtuu todella nopeasti, nano-sekunnissa, silmän räpäyksessä, hetkenä, kun valonsäde iskeytyy verkkokalvollesi ja ponnahtaa takaisin. Tuota hetkeä ei voi melkein mitata.

"52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme." (1. Kor. 15:52)

Herra toivoo, että tämä määrittelisi, miten ihmiset elävät maailmassa, ohjeistaen, miten kristityt elävät maailmassa. Sinun tulisi olla valmiina, että ylöstempaus voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä. 

Herra julistaa julkisesti, että tulee olemaan massaylösnousemus ja me muutumme. Kristityt, jotka ovat kuolleet ja tullaan nostamaan ylös kuolleista, ovat tiukasti ainoastaan pyhiä kristittyjä, sillä ilman pyhyyttä ei kukaan ole näkevä Herraa. 

Ihmiset, jotka väittävät, että on ikuinen pelastuksen turva, että kun olet uudestisyntynyt, siinä se on, nyt tulet pääsemään Taivaaseen, heidän tulisi lukea Hepr. 6:4-8. Tämä sananpaikka puhuttelee kristittyjä, ei maailmaa. On vaara langeta. Jopa tuon seurakunnan CV on valtava; he ovat olleet osallisia Pyhästä Hengestä, he ovat maistaneet tulevan maailmanajan voimia, ja sitten he lankeavat. Hän sanoo, että sinua ei voida silloin tuoda takaisin parannuksentekoon. Et voi sanoa, että he eivät alkujakaan olleet osa meitä. Ei! He olivat uudestisyntyneitä, he vastaanottivat Pyhän Hengen, he olivat osallisia Taivaallisesta lahjasta, he maistoivat tulevan maailmanajan voimia. He olivat uudestisyntyneitä ja heillä oli Pyhä Henki. 

Sinun tulee olla todella varovainen ja varmistaa, että olet pyhä, jopa kuoleman pisteessä, sillä vain pyhät tullaan nostamaan ylös kuolleista.   

"53 Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen." (1. Kor. 15:53)

Sinun tulee muuttua, kaikkien tulee muuttua, sillä sinun tulee pitää ylläsi ikuista ruumista, joka kestää Jumalan Kirkkauden Läsnäolossa. 

"54 Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu".
55 "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"
56 Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki.
57 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!" (1. Kor. 15:54-57)

Nyt ymmärrät, miksi Hän sanoo, että kristityllä uskovalla on toivoa. Se ero Raamatullisen kristillisyyden ja kaiken muun välillä, mitä näet tässä maailmassa on, että kristityillä uskovilla on toivo Jeesuksen Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden. Me olemme osallisia tuosta ylösnousemuksesta. Raamattu kutsuu sitä ensimmäiseksi ylösnousemukseksi. 

Avaan teille, jotta ymmärrätte, miksi Hän sanoo, että meillä on toivo, kun Hän puhuu ylöstempauksesta. Kristityllä uskovalla on toivo. Heidän suurin toivonsa on Kristuksen ylösnousemus. Uskomme siihen, että Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista, uskomme Kristuksen ylösnousemukseen, on suurin toivomme seurakunnassa. 

"1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.
2 Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme,
3 sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.
4 Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista." (2. Kor. 5:1-4)
  
Monet kristityt ovat viitanneet jakeeseen 4, että kun kuolet, menet heti Kristuksen luo. Hän itseasiassa puhuu tässä, että jos kuolet ennen ylöstempausta, niin lähdet asumuksestasi, ruumiistasi täällä ja sielusi menee Kristuksen luo. Tähän Hän viittaa, kun Hän sanoo, että emme tahdo riisuutua, olla alastomina. 

Tässä sananpaikassa Herran Henki sanoo, että jokaisen kristityn tulisi kaivata olla mukana ylöstempauksessa, jotta sieluasi ei poistettaisi asumuksesta niin, että ruumiisi jäisi tänne, vaan ruumiisi muunnettaisiin ja kirkastettaisiin samaan aikaan, kun sielusi asuu siinä. Jokaisen kristityn kuuluisi kaivata olla mukana ylöstempauksessa, ei kuolla ennen ylöstempausta. Kun kuolet ennen ylöstempausta, sielusi menee Kirkkauteen ja ruumiisi jää tänne. Hän sanoo, että se on sama kuin olisit ilman vaatteita, alasti. 

"9 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli." (Ilm. 6:9)

Hän näkee heidän sielunsa ilman ruumista. 

"10 Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" (Ilm. 6:10)

Maan päällä asuvat, toisin sanoen, kapinalliset, parannusta tekemättömät, jotka ovat täysin syvällä synnissä. He pysyvät maan päällä, se on heidän määränpäänsä. He ovat Jumalan vihollisia. Siksi he teurastivat nämä kristityt.

"11 Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin." (Ilm. 6:11)

He olivat siis alasti. Ymmärrätkö nyt sen alastomuuden, jota kuvailtiin, 2. Kor. 5:4?

Kun kuolet ylöstempauksen ulkopuolella, sielusi menee alastomana Herran eteen. Sen tähden heille annetaan tässä väliaikaiset ruumiit ja valkoiset vaatteet ylleen. Valkoiset vaatteet symboloivat heidän vapauttamistaan, puhtauttaan, että heidän syyllisyytensä on otettu pois, heidän viattomuuttaan, joka on ennallistettu, ja puhtautta, jossa he elivät maailmassa. 

Mennään takaisin, 2. Kor. 5:4, jossa tarkastelemme syytä suurimmalle toivolle, jonka näette seurakunnassa. Kun Hän puhuu seurakunnan ylöstempauksesta, Hän puhuu siitä, että uskomme Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen on kristityn uskovan suurin toivo. 

"4 Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua (taivaalliseen asumukseen), että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista." (2. Kor. 5:4)

"6 Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta;
7 sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.
8 Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö." (2. Kor. 5:6-8)

Tämä on suurin toivo, jonka Herra on laskenut esille kristillisessä uskossa. Kun pääsemme pois tästä rappiosta, menemme suoraan olemaan Kristuksen kanssa. 

Kristuksen ylösnousemuksen, 1. Tess. 4:13-14, tulisi olla suurin toivo kristityille. Raamattu kutsuu sitä Kristuksen loisteliaan kirkkaaksi ylösnousemukseksi ja ensimmäiseksi ylösnousemukseksi. Siksi Hän sanoo, että emme voi surra, kuten kaikki muut ihmiset, ihmiskunta, joilla ei ole toivoa. Kun Herra puhuu ylöstempauksesta, Hän puhuu tästä suurimmasta toivosta, joka kristityillä on. 

"20 minun hartaan odotukseni ja toivoni mukaan, etten ole missään häpeään joutuva, vaan että Kristus nytkin, niinkuin aina, on tuleva ylistetyksi minun ruumiissani kaikella rohkeudella, joko elämän tai kuoleman kautta.
21 Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto." (Fil. 1:20-21)

Elä elämääsi täällä niin, että kirkastat Kristusta ja annat Hänelle kunnian, tai jos kuolet, kirkastat myöskin Häntä. 

Tämä on se ydin, viettää ikuisuus Kristuksen kanssa, että kun olet täällä, elät jo Hänen kanssaan, Hän elää jo sinussa. Kun kuolet, jatkat vain elämään Hänen kanssaan ikuisesti, tai jos ylöstempaus tempaa ja muuntaa sinut, niin yksinkertaisesti jatkat ikuisuutta Kristuksen kanssa. 

"22 Mutta jos minun on eläminen täällä lihassa, niin siitä koituu hedelmää työlleni, ja silloin en tiedä, minkä valitsisin.
23 Ahtaalla minä olen näiden kahden välissä: halu minulla on täältä eritä ja olla Kristuksen kanssa, sillä se olisi monin verroin parempi;
24 mutta teidän tähtenne on lihassa viipymiseni tarpeellisempi." (Fil. 1:20-21)

Toisin sanoen, kun olen täällä, palvelen vielä Kristusta, teen voittoja Jumalan Valtakunnalle. 

Hän sanoo, että lähteä pois on parempi. 

Hän sanoo, että Kristuksen Messiaan loistelias ylösnousemus on suurin toivo kristitylle uskovalle. Kristityillä on tämä valtava toivo ylösnousemuksen tähden. Herra juhlii sitä, kun Hän puhuu seurakunnan ylöstempauksesta, sillä jos kuolet ennen kuin tuo ylöstempauksen päivä tapahtuu, niin Herra tulee tempaamaan sinut Kirkkauteen.  

"42 Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi".
43 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa." (Luuk. 23:42-43)

Hän puhuu siitä toisesta rikollisesta, joka pyysi armoa. Jeesus riippui Ristillä, Hän oli kuolemaisillaan, ja tämä rikollinen oli myös kuolemaisillaan, ja sitten Jeesus antaa hänelle tämän suurimman toivon. 

Ymmärrätkö, miksi Jeesuksen loisteliaan kirkas ylösnousemus on suurin toivomme?

Titus 2:13, Hän sanoo, että tämä on siunattu toivomme. 

"13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä" (Tiitus 2:13)

Miksi? Kristuksen loisteliaan kirkkaan ylösnousemuksen tähden.  

Luuk. 16:19-21, Hän esittelee Lasaruksen ja rikkaan miehen, ja kun Lasarus kuolee, hän menee suoraan Taivaaseen.

"19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin." (Luuk. 16:19-21)

Katsokaa valtavaa jaetta 22. Tämä on se siunattu toivo, joka kristityillä on, että kun kuolet kristittynä, menet suoraan olemaan Kristuksen kanssa, mutta he, jotka eivät ole uudestisyntyneitä, tai eivät ole aidosti ja kunnolla uudestisyntyneitä, tai eivät ole vaella pyhyydessä, kun he kuolevat, katsokaa, mitä tapahtuu jakeessa 23: 

"23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'" (Luuk. 16:23-24)

Heille, jotka ovat uudestisyntyneitä ja pyhiä, Jeesuksen loistelias ylösnousemus on suurin toivo. Kun Hän puhuu seurakunnan ylöstempauksesta, 1. Tess. 4:13-18, Herra korottaa toivon, joka kristityllä uskovalla on, joka perustuu siihen, että uskomme, että Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista. 

Tuona aikana he itkivät rakkaidensa puolesta, jotka olivat kuolleet, ja silloin heille kerrottiin, että älkää olko huolissanne, heidät tuodaan, koska Jeesus kuoli ja nousi kuolleista. Kun Jumala tulee, Hän tuo heidät Hänen kanssaan. 

Kaikkien ihmeiden joukossa, joita Jeesus Kristus koskaan teki, Hän sanoi, että ylösnousemus olisi suurin ihme. Joka paikassa, aina kun he tulivat kasvokkain Hänen kanssaan, Hän sanoi, että ylösnousemus olisi merkki, että Hän on Messias. Jopa meille kristittyinä ylösnousemus on suurin toivomme. Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus on seurakunnan suurin toivo. Jopa Jeesus Kristus itse tiesi aina, että Hänen ylösnousemuksensa tulisi olemaan suurin ihme. Katsokaa, miten Hän kohtasi heitä tässä:

"19 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä".
20 Niin juutalaiset sanoivat: "Neljäkymmentä kuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu, ja sinäkö pystytät sen kolmessa päivässä?"
21 Mutta hän puhui ruumiinsa temppelistä. (Joh. 2:19-21)

Hän puhui Hänen kuolemastaan ja ylösnousemuksestaan. Meille seurakuntana Kristuksen ylösnousemus on suurin toivomme ikinä. Jopa Jeesus tiesi, että Hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa, Kristuksen loistelias ylösnousemus, olisi suurin merkki, että tämä on Messias, olisi suurin ihme kaikista niistä ihmeistä, joita Hän teki. Se on myös meille suurin ihme. Se on toivomme.

Kun Herra alkaa puhumaan seurakunnan ylöstempauksesta uskovien yhteisölle, jotka olivat huolissaan, Hän sanoo, älä menetä toivoa! Sinulla on suurin toivo, sillä Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista. 

"33 "Katso, me menemme ylös Jerusalemiin, ja Ihmisen Poika annetaan ylipappien ja kirjanoppineitten käsiin, ja he tuomitsevat hänet kuolemaan ja antavat hänet pakanain (tarkoittaen, roomalaisten auktoriteettien) käsiin;
34 ja ne pilkkaavat häntä ja sylkevät häntä ja ruoskivat häntä ja tappavat hänet; ja kolmen päivän perästä hän on nouseva ylös"." (Mark. 10:33-34) 

Jopa Jeesus tiesi, että Hänen loisteliaan kirkas ylösnousemuksensa olisi suurin toivo tälle maailmalle, seurakunnalle, olisi kaikista suurin ihme. 

Kun on aika puhua ylöstempauksesta uskovien yhteisölle, jotka olivat huolissaan, että kun heidän rakkaansa olivat kuolleet, he olisivat ehkä kadotettuja ikuisesti, silloin Hän korotti suurimman toivon, Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen, että me uskomme, että Kristus kuoli ja nousi kuolleista jälleen. 

Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden maailmassa on kahden tyyppisiä hautajaisia. 1) Uudestisyntymättömien hautajaiset, jossa ei ole toivoa, tai ehkä kristittyjen hautajaiset, jotka eivät olleet pyhiä, tai menestysteologian kristittyjen, jotka olivat synnissä, jossa ei ole toivoa. Sitten 2) sellaisen kristityn hautajaiset, joka oli uudestisyntynyt ja kuunteli Herran Ääntä ja vaelsi pyhyydessä, jolloin nuo hautajaiset kääntyvät nyt ympäri ja niistä tulee hyvin eletyn elämän juhla. Tämä on vakavaa. 

Jopa Jeesus itse, niiden monien ihmeiden keskellä, joita Hän teki, Hän astui esille ja puhui ihmisille ja opetuslapsilleen tulevasta loisteliaan kirkkaasta ylösnousemuksesta. Hän tiesi, että se olisi suurin toivo, jonka Hän toisi kuolevalle maailmalle, jossa synti oli tuonut kuolemaa. 

Hän sanoo, koska me uskomme, että Jeesus kuoli ja nousi ylös kuolleista, niin uskomme, että ylöstempauksen päivänä Hän tulee heidän kanssaan, jotka ovat kuolleet Hänessä. Tämä on meidän toivomme. Hän puhui siitä suurimpana ihmeenä koskaan. 

Fariseukset halusivat tietää, onko tämä Messias? 

"38 Silloin muutamat kirjanoppineista ja fariseuksista vastasivat hänelle sanoen: "Opettaja, me tahdomme nähdä sinulta merkin (jotta voimme tietää, että olet Messias, jota odotamme, Jumalan Voideltu. Minkä merkin annat meille?)".
39 Mutta hän vastasi heille ja sanoi: "Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonaan merkki.
40 Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä.
41 Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joonas." (Matt. 12:38-41)

Jopa Jeesus tiesi aina, että Messiaan ylösnousemus, Kristuksen loistelias ylösnousemus olisi suurin ihmeiden ihme ja suurin toivo ihmiskunnalle. Kun Fariseukset kysyivät Jeesukselta, voitko näyttää meille merkin, että olet Messias, Pelastaja?, silloin Hän esitteli heille Joonan merkin, Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen. 

Jopa meille seurakuntana se on suurin toivomme. Tämä on valtavaa. Ylöstempauksen perusta on laskettu Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen perustalle. Todella vakavaa. 

Näette, että Joona nuhtelee heitä epäonnistumisesta tehdä parannus, sillä Hän sanoo, että Joona meni Niiniveen ja Niiniven ihmiset tekivät parannuksen. Todella vakavaa. Toisin sanoen, hän kysyi heiltä: Miksi ette ole tehneet parannusta? 

Nyt puhumme siitä, kun ihmiset olivat suuressa veneessä, joka lähti Jaffasta ja suuntasi Tarsisiin, ja Joona yritti juosta pakoon:

"15 Sitten he ottivat Joonan ja heittivät hänet mereen, ja meri asettui raivostansa.
16 Ja miehet pelkäsivät suuresti Herraa, uhrasivat Herralle teurasuhrin ja tekivät lupauksia.
17 Mutta Herra toimitti suuren kalan nielaisemaan Joonan. Ja Joona oli kalan sisässä kolme päivää ja kolme yötä." (Joona 1:15-17)  

Voitte kuvitella tämän. Tästä Jeesus puhui. 

"10 Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle." (Joona 2:10)

Jos luet Joonan rukouksen, kuulet hänen sanovan, että huusin sinua, Herrani, helvetin vatsasta, minut oli suljettu sinne rautakalterein. Hän varmaan jäi kalan hampaisiin, pitkiin teräviin hampaisiin, jotka sulkivat hänet sinne kuin metallikalterit. Herra kuuli Häntä ja lunasti hänet. Tämä muistuttaa siitä, kun Jeesus huusi ja Herra poisti Hänet sieltä. 

Herra käyttää ihmeitä vakiinnuttamaan Hänen Sanansaattajansa. 

Kun ihmiset kysyivät, voitko antaa meille merkin, niin he olivat nähneet rampojen kävelevän, itseasiassa Herra oli juuri vapauttanut jonkun demoneista suoraan Fariseusten edessä, mutta he etsivät suurta ihmettä. Silloin Herra sanoi: Joonan merkki, Kristuksen kuolema ja ylösnousemus, tulisi olemaan kaikista suurin ihme. 

Jopa seurakunnalle, meille tämä on suurin ihmeemme ja siunattu toivomme. 

"23 hänet, joka teille luovutettiin, Jumalan ennaltamäärätyn päätöksen ja edeltätietämyksen mukaan, te laista tietämättömien miesten kätten kautta naulitsitte ristille ja tapoitte.
24 Hänet Jumala herätti ja päästi kuoleman kivuista, niinkuin ei ollutkaan mahdollista, että kuolema olisi voinut hänet pitää." (Apt. 2:23-24)

Kun on aika puhua seurakunnan ylöstempauksesta, niin Herra laskee ylöstempauksen perustuksen, ja tuo järkähtämätön ylöstempauksen perustus, joka antaa meille toivon hautojen ylitse, on Kristuksen kuolema ja ylösnousemus. Hän sanoo: 

"ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole." (1. Tess 4:13)

Mutta me uskomme, että Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista. 

"25 Sillä Daavid sanoo hänestä: 'Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi.
26 Sentähden minun sydämeni iloitsee ja kieleni riemuitsee, ja myös minun ruumiini on lepäävä toivossa;" (Apt. 2:25-26)

Daavid näkee Hänet, ennen kuin Hän on saapunut ja näkee, että Hän on ylösnoussut. 

"27 sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan (näette toivomme) etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.
28 Sinä teet minulle tiettäviksi elämän tiet, sinä täytät minut ilolla kasvojesi edessä.'
29 Te miehet, veljet, on lupa teille rohkeasti sanoa, mitä kantaisäämme Daavidiin tulee, että hän on sekä kuollut että haudattu; onhan hänen hautansa meidän keskellämme vielä tänäkin päivänä.
30 Koska hän nyt oli profeetta ja tiesi, että Jumala oli valalla vannoen hänelle luvannut asettavansa hänen kupeittensa hedelmän hänen valtaistuimelleen,
31 niin hän edeltä nähden puhui Kristuksen (loisteliaan Messiaan) ylösnousemuksesta, sanoen, ettei Kristus ollut jäävä hyljätyksi tuonelaan eikä hänen ruumiinsa näkevä katoavaisuutta.
32 Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme." (Apt. 2:27-32)

Hän elää. Olen kohdannut Hänet moneen kertaan tällä Missiolla ja Hän on Puhunut kanssani. Hän elää. Lunastajani elää.

Seurakunnan, Raamatullisten kristittyjen suurin toivo on, että Jeesus kuoli ja nousi ylös kuolleista.  

Katsomme toivoa, jonka Herra nostaa esille, kun Hän alkaa puhua seurakunnan ylöstempauksesta. 

"3 hänen Pojastansa-joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä
4 ja pyhyyden hengen puolesta kuolleistanousemisen kautta asetettu Jumalan Pojaksi voimassa-Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme" (Room. 1:3-4)

Kristuksen ylösnousemus on pelastuksen keskiö ja seurakunnan ylöstempauksen kallioperusta, jota odotatte. Jos olet kristitty, silloin ymmärrät, että et voi mennä menestysteologian seurakuntaan, josta Jeesuksen Risti ja Veri on heitetty ulos, ja sitten päästä ylöstempaukseen. Tämä on vakavaa. 

Kun Fariseukset kysyivät Häneltä merkkiä todisteeksi, että Hän on odotettu Messias, Hän sanoi: Annan heille Joonan merkin. Kolme päivää ja yötä helvetin vatsassa ja sitten hän tuli ulos. Todella vakavaa.  

"18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet." (Ilm. 1:18)

Kristuksen kuolema ja ylösnousemus on ainoa toivo kristitylle uskovalle. Seurakunnan ylöstempaus on tiukasti perustettu Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen perustalle. Toivo, joka meillä on kristittyinä, on perustettu Raamatullisen kristillisyyden uskolle, että Jeesus Kristus kuoli ja nousi kuolleista kolmantena päivänä. Ylösnousemus oli Herran ihmeistä suurin.  

"5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä" (Ilm. 1:5)

Herra nostaa tämän siunatun toivon seurakunnan eteen, että Hänen kuolemansa ja kuolleista nousemisensa olisi kaikista suurin toivo seurakunnalle ja Raamatulliselle kristillisyydelle. 

"25 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"" (Joh. 11:25-26)

Tämä on voimallista. Tämä sananpaikka pääasiassa kuvailee seurakunnan ylöstempauksen kokonaisuudessaan, joka on tulossa tapahtumaan maailmassa. 

Jakeessa 25, Hän kuvailee heitä, jotka ovat kuolleet ennen ylöstempausta. Hän lupaa heille, että Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden, heille, jotka ovat uskoneet Häneen ja ovat pyhiä, Hän on heidän ylösnousemuksensa. Tarkoittaen, että he ovat osallisia ensimmäisestä ylösnousemuksesta. Hän tulee nostamaan heidät ylös kuolleista ylöstempauksessa. 

Sitten jakeessa 26, Hän sanoo, kuka tahansa uskoo Häneen ja valitsee vaeltaa pyhyydessä ei koskaan kuole, Hänet muunnetaan ja nostetaan ylös kuolleista ylöstempauksessa. Hän kuvailee ylöstempausta kokonaisuudessaan. Se perustuu ensimmäisen ylösnousemuksen, Kristuksen loisteliaan kirkkaan ylösnousemuksen auktoriteettiin. Herra lupaa, että kaikki tämä tulee täyttymään.  

"4 Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin Joonaan merkki." Ja hän jätti heidät ja meni pois." (Matt. 16:4)

"11 Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden." (Joh. 14:11)

Hän sanoo, että Hän oli tehnyt tekoja. Herra Jumala aina käyttää ihmeitä ja merkkejä, identifioiden ja vakiinnuttaen Hänen Sanansaattajansa. Kun he etsivät merkkejä, että Hän oli Messias, niin Hän näytti heille monia ihmeitä, mutta niiden keskellä, kun he kysyivät, minkä merkin annat meille, ja Hän sanoi: Suurin niistä on Joonan merkki. 

"1 Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta,
2 julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia" (Jesaja 61:1-2)

Hän pääasiassa sanoi heille, että olen Messias. Hän näytti heille ihmeitä, mutta he eivät uskoneet Häntä. Silloin sanoi heille: Pahalle avionrikkojasukupolvelle annetaan Joonan merkki. 

Herra tiesi, että Messiaan loistelias ylöstempaus tulisi olemaan kaikista suurin merkki ja toivo. 

"1 Ja Joona rukoili Herraa, Jumalaansa, kalan sisässä
2 ja sanoi: "Minä huusin ahdistuksessani Herraa, ja hän vastasi minulle. Tuonelan kohdussa minä huusin apua, ja sinä kuulit minun ääneni.
3 Sinä syöksit minut syvyyteen, merten sydämeen, ja virta ympäröitsi minut, kaikki sinun kuohusi ja aaltosi vyöryivät minun ylitseni.
4 Minä ajattelin: Olen karkoitettu pois sinun silmiesi edestä. Kuitenkin minä saan vielä katsella sinun pyhää temppeliäsi.
5 Vedet piirittivät minut aina sieluun asti, syvyys ympäröitsi minut, kaisla kietoutui päähäni.
6 Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani." (Joona 2:1-6)

Tämä on vakavaa. Kun valas nielaisi Joonan ja hän joutui helvetin vatsaan, tämän valaan vatsaan, joka haisi helvetiltä, jonka sisällä sen syömät toiset kalat mätänivät, niin vähänpä he tiesivät, että tämä olisi tulevan Messiaan kuoleman ja ylösnousemuksen ennusmerkki. 

Psalmissa 22, Messias huusi Herralle, kunnes Herra lunasti Hänet. 

"45 Mutta kuudennesta hetkestä alkaen tuli pimeys yli kaiken maan, ja sitä kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen.
46 Ja yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se on: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?
47 Sen kuullessaan sanoivat muutamat niistä, jotka siinä seisoivat: "Hän huutaa Eliasta".
48 Ja kohta muuan heistä juoksi ja otti sienen, täytti sen hapanviinillä, pani sen ruovon päähän ja antoi hänelle juoda.
49 Mutta muut sanoivat: "Annas, katsokaamme, tuleeko Elias häntä pelastamaan".
50 Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.
51 Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat,
52 ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös.
53 Ja he lähtivät haudoistaan ja tulivat hänen ylösnousemisensa jälkeen pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monelle." (Matt. 27:45-52)

Huomatkaa tämä: Hänen ylösnousemuksensa jälkeen. 

"39 Mutta hän vastasi heille ja sanoi: "Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonaan merkki.
40 Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä." (Matt. 12:39-40)

Jopa Profeetta Daniel viittasi tähän suurimpaan toivoon, Dan. 9:24-26. Kun Jumala lähetti profeetta Danielille sanoman Valtaistuimelta ja arkkienkeli Gabriel kohtasi hänet, niin tämä on se merkki, jonka Daniel profetoi suurimpana kaikista:

"24 Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan.
25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa;" (Dan. 9:24-25)

Daniel osoittaa tähän suurimpaan merkkiin ihmiskunnalle, joka tulee mitätöimään synnin ikuisesti. Hän ymmärsi, että se on tämä Joonan merkki, Messiaan loistelias ylösnousemus, joka tulee vihdoin kokonaan mitätöimään synnin ja kuoleman.  

"25 ...ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja.
26 Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu, eikä häneltä jää ketään." (Dan. 9:25-26)

Jopa Daniel osoitti Kristuksen ylösnousemukseen siunattuna toivona. Hän osoitti tähän ja Herra lupasi, että Hän tulee täyttämään sen. 

"10 Minä ilmoitan alusta asti, mitä tuleva on, ammoisia aikoja ennen, mitä ei vielä ole tapahtunut; minä sanon: minun neuvoni pysyy, kaiken, mitä tahdon, minä teen." (Jes. 46:10)

"6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän (Jahven) tykö (Jumalan Valtakuntaan, ikuiseen elämään) muutoin kuin minun kauttani." (Joh 14:6)

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus, ikuinen toivo, joka seurakunnalla on. Sen tähden Herra pystyy sanomaan nyt:

"13 Ja minä kuulin äänen taivaasta sanovan: "Kirjoita: Autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästedes. Totisesti-sanoo Henki-he saavat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä." (Ilm. 14:13)

"2 Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän (Kristus, ylöstempaus) ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on." (1. Joh. 3:2)

18.10.2021 Hän tuli luokseni ja sanoi ääneen: Mene ja sano tälle sukupolvelle, näille ihmisille, että kun ylöstempaus tapahtuu, heillä tulee olemaan kirkastetut ruumiit, kuten minulla, sen ikuisen siunatun toivon tähden, joka meillä on.  

"20 Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi,
21 joka on muuttava meidän alennustilamme (turmeltuneen, kuolevaisen) ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi." (Fil. 3:20-21)

"13 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan." (1. Tess. 4:13-14) 

Joh. 17:24, kun Hän lausui ylipapillisen rukouksen seurakunnalle sen loisteliaan kirkkaan ylösnousemuksen tähden, joka oli Hänen edessään, niin Hän näki ja tiesi sen.  

"24 Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani, että he näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman perustamista." (Joh. 17:24)

Siunattu toivo, kirkkauden toivo, että Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista. Suurin toivo seurakunnassa. 

Ymmärrätkö nyt, että kun Hän puhuu ylöstempauksesta, Hän ensin korottaa tämän sanoinkuvaamattoman toivon, seurakunnan toivon, Raamatullisen kristillisyyden toivon, että Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista?

Jeesuksen ylösnousemuksesta on tullut suurin toivo Herran huoneessa. Siksi Hän pystyy antamaan tämän lupauksen: 

"7 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.'" (Ilm. 2:7)

Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden, Hän pystyi lupaamaan rikolliselle toivon ristillä parannuksenteon jälkeen, että tänään tulet olemaan kanssani Jumalan Paratiisissa.

Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden meillä on toivo.  

"25 Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat ne saavat elää.
26 Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä.
27 Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika.
28 Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä
29 ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen." (Joh. 5:25-29)

"35 Jeesus sanoi heille: "Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.
36 Mutta minä olen sanonut teille, että te olette nähneet minut, ettekä kuitenkaan usko.
37 Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.
38 Sillä minä olen tullut taivaasta, en tekemään omaa tahtoani, vaan hänen tahtonsa, joka on minut lähettänyt.
39 Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä." (Joh. 6:35-39)

Jeesuksen ylösnousemuksen tähden Hän pystyy sanomaan tämän, luvaten nostaa heidät kuolleista viimeisenä päivänä. Ylöstempauksen sanoma on todella peruspilari Raamatullisessa profetiassa, Raamatullisen kristityn sielun ankkuri.

"40 Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." (Joh. 6:40)

Suurin toivo on kuluttanut seurakunnan Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen tähden. Sen tähden meillä on kaikkien toivojen suurin toivo. Kristittyjen suurin toivo on tiukasti perustettu Kristuksen ylösnousemukseen. 

"44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." (Joh. 6:44)

"54 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." (Joh. 6:54)

Miksi? Koska Jeesus Kristus kuoli ja nousi ylös kuolleista, koska Jeesuksen Kristuksen loistelias ylösnousemus on kuluttanut seurakuntaa, ollen suurin toivo. 

"22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan" (1. Kor. 15:22-23)

Tämä on vakavaa. Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden Jumala antoi meille toivon päästä Hänen loisteliaan kirkkaaseen Valtakuntaansa. 

"44 Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti,
45 niinkuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta-ei ihmiskäden voimasta-ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva. Ja uni on tosi ja sen selitys luotettava." (Dan. 2:44-45)

Kristuksen kuolema ja ylösnousemus erottaa meidät kaikista muista ihmisistä. Sen tähden Hän lupaa meille Valtakunnan, Dan. 7:13-14:

"13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä." (Dan. 7:13-14) 

Miksi? Jeesuksen loisteliaan kirkkaan ylösnousemuksen tähden. Sen tähden Hän voi antaa lupauksen tästä Valtakunnasta, jonka näette, Matt. 19:28:

"28 Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin, jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa." (Matt. 19:28)

Miten Hän voi luvata tämän? Kristuksen loisteliaan ylösnousemuksen tähden, koska Jeesus Kristus kuoli ja nousi kuolleista, koska siitä tuli suurin toivo seurakunnassa.

-- 

Mitä sinun tulee tehdä, ollaksesi osallinen tuosta siunatusta toivosta?

"20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni." (Gal. 2:20)

Jos Jeesus ristiinnaulittiin ja tuon ristiinnaulitsemisen ja ylösnousemuksen tähden seurakunta nauttii valtavimmasta toivosta, ylösnousemuksen ja ylöstempauksen toivosta, joka tulee Kristuksen ylösnousemuksesta, silloin Hän sanoo: 

Tämä loistelias toivo on heille, jotka on ristiinnaulittu Hänen kanssaan. Totuuden hetki on tullut. Niiden lupausten ja profetoiden nauttiminen on ainoastaan heille, jotka on ristiinnaulittu Hänen kanssaan tässä elämässä.

"1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.(Room. 6:1-4)

Sinun tulee kuolla Hänen kanssaan. Se on valituille, se ei ole kaikille. Nämä loisteliaat lupaukset Kristuksen ylösnousemuksesta eivät ole kaikille. Sinulla on rooli, sinulle on vastuu.

Jotta voit olla osallinen tuosta loisteliaasta ylöstempauksesta, joka tulee ulos Kristuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta:

1) Sinun tulee olla ristiinnaulittu Hänen kanssaan. Sinun tulee ristiinnaulita liha, eikä vaeltaa enää lihassa. 

2) Sinun tulee kuolla Hänen kanssaan 

Tämä on vakava vastuu seurakunnalle. 

"8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan" (Room. 6:8)

Seurakunnalla on vakava vastuu. Se ei ole vain laulu, jota laulat, ja uskot, että pääset sisälle ylöstempaukseen, ei. Tässä on vakava vastuu. 

"11 Varma on tämä sana; sillä: jos olemme kuolleet yhdessä hänen kanssaan, saamme myös hänen kanssaan elää" (2. Tim. 2:11) 

Ylöstempauksen lupaus on siis ainoastaan heille, jotka ovat jo ristiinnaulittu Hänen kanssaan ja kuolleet Hänen kanssaan tässä elämässä.

"4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman." (Room. 6:4)

Toisin sanoen, lupaus loisteliaasta ylöstempauksesta, joka tulee ulos Jeesuksen kuolemasta ja loisteliaan kirkkaasta ylösnousemuksesta, on ainoastaan heille, jotka on ristiinnaulittu Hänen kanssaan tämän elämän aikana, kun he kävelevät täällä maailmassa, ja ovat kuolleet Jeesuksen kanssa tämän elämän aikana, ja ovat haudatut Jeesuksen kanssa tämän elämän aikana, kun he kävelevät täällä maailmassa. 

Sitten Hän sanoo: nostettuina kuolleista Jeesuksen kanssa.

"8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan" (Room. 6:8) 

"14 tietäen, että hän, joka herätti Herran Jeesuksen, on herättävä meidätkin Jeesuksen kanssa ja asettava esiin yhdessä teidän kanssanne." (2. Kor. 4:14)

Tarkoittaen, että seurakunnan ylöstempauksen lupaus ei ole kaikille, vaan ainoastaan heille, jotka ovat ristiinnaulinneet lihansa ollessaan täällä maailmassa, ja ovat kuolleet synnille, kuolleet itselleen ollessaan täällä maailmassa, ja heidät on haudattu Hänen kanssaan kasteessa ja nostettu ylös Hänen kanssaan sen jälkeen. 

"12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.
13 Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset" (Kol. 2:12-13)

Se on siis heille, jotka ovat:

- ristiinnaulitut Hänen kanssaan
- kuolleet Hänen kanssaan
- haudatut Hänen kanssaan
- nousseet ylös Hänen kanssaan

Se valtava toivo, 1. Tess. 4:14, kun uskomme, että Jeesus kuoli ja nousi ylös kuolleista:

"14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan."

Tämä toivo ei ole kaikille, vaan heille, jotka ovat omistautuneet seuraamaan Jeesusta, ja ovat pyhät, vanhurskaat ja pelkäävät Jumalaa. 

Se ei ole kaltoin kohtelevalle modernin päivän seurakunnalle, joka on sekoittanut syntiä elämäänsä.

Se on heille, jotka ovat ristiinnaulitut, kuolleet, haudatut ja nousseet yhdessä Hänen kanssaan. Toisin sanoen, kun he elivät täällä maailmassa, heidät hylättiin Hänen kanssaan, heitä kaltoin kohdeltiin Hänen kanssaan, heitä vainottiin Hänen kanssaan, mustamaalattiin, pilkattiin, vihattiin, tehtiin naurunalaisiksi Hänen kanssaan, he kärsivät Hänen kanssaan, heitä herjattiin Hänen kanssaan. Heidät ristiinnaulittiin, he kuolivat, heidät haudattiin, nostettiin kuolleista ja kirkastettiin Hänen kanssaan. He olivat uskollisia Hänelle. He olivat todella uskollisia Hänelle, kun he elivät täällä maailmassa. 

Jos haluat vastaanottaa Jeesuksen, toista tämä rukous, sano:

Väkevä Herra Jeesus, 
teen parannuksen ja käännyn pois kaikesta synnistä tänä yönä,
ja pyydän sinua Herrani Jeesus, 
vakiinnuttamaan Herran loisteliaan kirkkaan toivon sydämeeni,
pyydän sinua Herrani Jeesus,
sallimaan minun olla osallinen loisteliaasta lupauksesta liittyen Jeesuksen loisteliaan kirkkaaseen ylösnousemukseen,
Herra vakiinnuta minuun ikuinen toivo, siunattu toivo,
että Jeesus Kristus kuoli, 
ja Jeesus Kristus nousi ylös kuolleista,
ja että myös me tulemme nyt olemaan osallisia tuosta loisteliaan kirkkaasta ylösnousemuksesta,
Herra vakiinnuta tämä elämääni,
jotta JEESUKSEN periaatteet voivat johdattaa minua, että minut voidaan hylätä Hänen kanssaan, 
minua voidaan vainota Hänen kanssaan, 
ja voin olla kestäväinen, 
kunnes pääsen JUMALAN Valtakuntaan.
HERRA opeta minulle nollatoleranssi synnille,
että voin kunnioittaa JEESUKSEN iankaikkista evankeliumia, 
että voin vastaanottaa JEESUKSEN Veren ja Ristin,
ylösnousemuksen loisteliaan kirkkaan toivon, 
JEESUKSEN väkevässä nimessä,
olen uudestisyntynyt.

Jos olet sanonut tämän rukouksen, niin Raamattu sanoo: Katso, uusi on sijaan tullut! Etsi Raamattua opettava seurakunta! Älä mene sinne, missä he opettavat menestysteologiaa, motivaatiopuhumista, tai muuta sellaista. Etsi Raamattua opettava seurakunta! 

Olen nähnyt MESSIAAN tulemuksen. Elä elämääsi joka sekunti, aivan kuin tämä voisi olla hetki, kun KRISTUS palaa takaisin. Muista, että ilman pyhyyttä kukaan ei pääse JUMALAN Valtakuntaan, vaan he kärventyvät helvetissä. 

Kysy siis itseltäsi päivittäin: Miten voisin muuttaa elämääni pyhemmäksi? Päivittäin, edistyen kirkkaudesta kirkkauteen. 

MESSIAS on tulossa!

(10.4.2023 / HERRAN VÄKEVIMMÄT PROFEETAT / www.jesusislordradio.info)

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Kirjallisia HERRAN Sanomia