5.11.2023 OPETUSLAPSEUTUS - JUMALA TUOMITSEE SYNNIN

Muistiinpanot/Tiivistelmä

PROFEETTA DR. DAVID OWUOR

AIHE: SEURAKUNNAN YLÖSTEMPAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN & JUMALA TUOMITSEE SYNNIN

On todella voimallista olla Herran tahdon ja johdatuksen alla. Herra on tulossa pelastamaan vanhurskaat. Jumalan tuomio on tulossa ja Herra suunnittelee pelastaa ja evakuoida pyhän seurakuntansa sitä ennen. Herra tulee asettamaan Jumalan loisteliaan valtakunnan. Ylöstempauksessa Messias tulee ylös pilviin ja Hän ilmestyy ja hakee vain heidät, jotka ovat Hänen omansa.

Ylöstempaus tulee olemaan yhtäkkinen ja sen tulisi ohjeistaa kuinka elät elämääsi täällä, eläen pyhemmin. Olemme nähneet, että Ahdistuksen aika ei ole seurakuntaa varten, vaan Israelia varten. Seuraavaksi tärkein tapahtuma Jumalan kalenterissa on seurakunnan ylöstempaus. Tärkeintä on siihen valmistautuminen.

”Niin olkaa kärsivällisiä, veljet ja sisaret, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen. 8 Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä. 9 Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi; katso, tuomari seisoo ovella.” (Jaak. 5:7)

Sinun tulisi odottaa Messiaan yhtäkkistä tulemusta kärsivällisesti, hartaasti, paniikissa, herkeämättä ja kestäväisesti haasteiden keskellä. Sen sijaan ihmiset tänä päivänä priorisoivat muut asiat Herran odotuksen edelle: työn, uran, koulutuksen jne. keskittyen tähän maailmaan. Sinun tulisi odottaa, kuin erityisen tärkeää Vip-vierasta, joka on tulossa, jatkuvasti katsoen ikkunasta ulos. Kertokaa tälle maailmalle voittoisasta Kuninkaasta, joka on tulossa! Olkaa valmiit joka hetki.

On kokonaisen sukupolvi, jotka eivät kuole ennen ylöstempausta, vaan heidät ylöstemmataan elävinä. He eivät silloin tarvitse kuolleista ylösnousemusta, kuten toiset. Ylöstempauksessa pyhät saavat kirkastuneen ruumiin. Tämän päivän seurakunta on välinpitämätön, eikä odota Herraa. Kaikki voivat nyt tulla vastaanottamaan nämä ohjeistukset ja liittyä mukaan tähän loisteliaaseen Herran Palvelustyöhön. Myös he, jotka ovat kävelleet pois, voivat nyt palata takaisin. Tuomari seisoo jo ovella, minä tahansa hetkenä Hän voi pamauttaa sen oven auki ja tulla.

”27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio, 28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.” (Hepr. 9)

Kaikkien täytyy kuolla, paitsi jos ylöstempaus tapahtuu sitä ennen. Ala elää elämääsi valmistautuen tämän elämän jälkeiseen elämään. Tämä elämä on väliaikaista. Sinä elät ikuisesti, joko Jumalan loisteliaassa Valtakunnassa, jossa on sanoin kuvaamaton ilo ja juhla Herran kanssa ikuisesti tai tulijärvessä, joka on helvetti, jossa kipu on sietämätön. Missä aiot viettää ikuisuutesi?

Kuolema on vain ovi ikuisuuteen. Vaikka sinulla on kiusauksia, niin älä lankea! Olkaa kunnolla uudestisyntyneitä ensimmäisen Golgatan kuoleman kautta. Jeesus tulee ainoastaan heitä varten, jotka odottavat Häntä. Odotatko Jeesusta? Hän tulee palkitsemaan heidät, jotka odottivat Häntä. Tragedia on se, että tämän päivän seurakunta ei odota Herraa.

Kun Jeesus ilmestyi lihaan tulleena ja meni lopulta ristille, Hän tuli toisin sanoen tuhoamaan paholaisen teot ja työn. Hän tuli etsimään ja pelastamaan kadotetut. Hän tuli paljastamaan Isä Jumalan ihmiskunnalle, että Isä Jumala on hyvin rakastava, oikeudenmukainen, tuomitsee synnin, armollinen ja laupias. Hän kehotti lähetyskäskyssä jatkamaan Hänen työtään ja etsimään kadotettuja, kastamaan heidät ja tuomaan heidät pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa. Hän lupasi tulla takaisin.

Hän antoi merkit tulolleen, että tulisi myös olemaan suuri luopumus sisällä seurakunnassa ja maailmassa, nälänhätää, pandemioita, maanjäristyksiä, sotia. Tämän kaiken keskellä valmistaudut Hänen tuloonsa parannuksenteossa, ymmärtäen ne asiat, jos et tee niistä parannusta, silloin et pääse sisälle! Katso mistä tulee tehdä parannus:

”8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema." 27 Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.” (Ilm. 21:27)

Meidän tulee tehdä itsetutkiskelua Raamatun pohjalta, mistä tehdä vilpitön aito parannus. Täytyy olla synnin tunnistaminen ja tunnustus ennen paranuksentekoa. Pelkurit eivät pääse sisälle. Oletko tarpeeksi rohkea julistamaan evankeliumia? Uskotko, että Jeesus voi poistaa tuon syöpäkasvaimen? Tämän päivän seurakunta on epäuskossa. He uskovat ensin lääkäriin ja sitten ehkä Jumalaan. Murhaajat: Tänä päivänä on abortteja. Koko seurakunta maailmanlaajuisesti on moraalittomuudessa ja seksuaalisynnissä, sekä valheissa, valehdellen.

Seurakunnan ylöstempauksen sanoman tulisi puhdistaa seurakunta ja erottaa se kaikesta maailman saastutuksesta. Hän ohjeistaa kuinka valmistautua. Hän on hyvä Jumala! Parannuksenteon jälkeen siis pidä myös yllä pyhää kristillistä elämää ja elämäntyyliä. Ilman pyhyyttä ei kukaan näe Herraa (Hepr. 12:14).

”Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Ja Jerusalem on oleva pyhä, ja vieraat eivät enää kulje sen läpi.” (Joel 4:17)

Hän on Pyhä Jumala, joten silloin sinunkin tulee olla pyhä.

”13 Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. 14 Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!” (Ilm. 22)

Pese vaatteesi ja elämäsi Jeesuksen verellä, jotta voit päästä Jumalan Valtakuntaan, koska Hän on pyhä. Kun päätät vaeltaa pyhässä kristillisessä elämässä, siten anelet Herraa ottamaan sinut Uuteen Jerusalemiin. Sanot Herralle, haluan elää kanssasi ikuisesti, koska Jumala on pyhä ja Hänen asumuksensa on pyhä ja Hän näkee vaivannäkösi ja täyttää pyyntösi.

Jos taas elät synnissä ja tottelemattomuudessa, silloin sanot toisin sanoen, että haluat elää poissa Herrasta, joten hän antaa sinulle mitä pyydät ja heittää sinut ikuisesti pois Hänen luotaan tulijärveen. Hän vastaa rukouksiin.

Älkää antako paholaisen valehdella teille. Jumalan viha on tulossa ihmisten kapinaa vastaan. Seurakunta, me tulemme olemaan Taivaassa, kun se tapahtuu. Hän on tuominnut synnin ja Hän tulee tuomitsemaan synnin.

”17 Sillä katso, minä annan vedenpaisumuksen tulla yli maan hävittämään taivaan alta kaiken lihan, kaiken, jossa on elämän henki; kaikki, mikä on maan päällä, on hukkuva. 18 Mutta sinun kanssasi minä teen liiton, ja sinun on mentävä arkkiin, sinun ja sinun poikiesi, vaimosi ja miniäisi sinun kanssasi.” (1. Moos. 6)

On aika armolle, kun Hän antaa armon ja on aika parannuksenteolle, mutta aika tulee lopulta, kun Herran täytyy vastata ihmisen pahuuteen tuomiolla. Hän on oikeutettu siihen. Kaikki Sodoman miehet olivat homoja ja halusivat saastuttaa Herran pyhät enkelit homoseksuaalisuudellaan.

Jumala poltti sen kaupungin ihmisineen tulella poroksi. Synti on todella tarttuvaa ja leviävää ja se kuluttaa koko yhteisön. Se voi alkaa vanhemmista ja menee lapsiin ja lapsen lapsiin jne. Katsokaa, kuinka tämä sukupolvi juhlii homoutta! Homous on levinnyt jo kaikkiin kansakuntiin! Kun Aadam ja Eeva antoivat paholaiselle mahdollisuuden, se saastutti koko ihmiskuntaan.

”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.” (Room. 3:23)

He sanovat jopa Keniassa, jossa homous on rikos, että noh, he voivat muodostaa kuitenkin ”yhteisön”. Kuinka voit sanoa tuollaista?! Se on sama kuin sanoisi, että pedofilia ja raiskaus on väärin, mutta he voivat kuitenkin muodostaa yhteisön, pedofiilien ja raiskaajien yhteisön! Kuinka tämä kammottava seksuaalisynti homous on levinnyt koko maailmaan?

”19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.” (Room. 5)

Tunnelin päässä on valoa!

”8 Katsokaa, minulla on kaksi tytärtä, jotka eivät vielä miehestä tiedä. Ne minä tuon teille, tehkää heille, mitä tahdotte. Älkää vain tehkö näille miehille mitään pahaa, sillä he ovat tulleet minun kattoni suojaan." (1. Moos. 19)

He hylkäsivät tämän tarjouksen, koska kaikki olivat homoja. Tilanne oli hirvittävä. Tämän pahuuden keskellä Jumala pelastaa vanhurskaansa. Babylonian orjuuden aikana Jumala pelasti ne kolme heprealaispoikaa, jotka eivät suostuneet palvomaan epäjumalan patsasta. Heidät työnnettiin tuleen, mutta Jumala pelasti heidät. Danielia vainottiin, mutta Jumala pelasti hänet leijonien luolasta, aivan kuten hurskaan Lootin Sodomasta.

”4 Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät syvyyteen, pimeyden kuiluihin, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi. 5 Eikä hän säästänyt muinaista maailmaa, vaikka varjelikin Nooan, vanhurskauden saarnaajan, ynnä seitsemän muuta, vaan antoi vedenpaisumuksen tulla jumalattomain maailman päälle. 6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät. 7 Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota rietasten vaellus irstaudessa vaivasi; 8 sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla. 9 Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta, mutta tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät,” (2. Piet. 2)

Jumalattomat päivät ovat tapahtumassa tänä päivänä maailmassa ja synti on peittänyt maailman, mutta Herra pelastaa omansa, vanhurskaat.

”6 ja että hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon; 7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.” (Juud. 1)

”11 Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.” (1. Kor. 10:11)

Kaikki tämä tapahtui muinoin esimerkiksi tämän päivän ihmisille. Tänä päivänä aletaan hyväksymään huumeet, abortit, homoseksuaalisuuden jne., eikä pidetä enää Kristuksesta vaan Hänet poistetaan kaikesta. Vanhurskas Loot oli niin ahdistunut kaikesta tästä, että hän huusi Herran puoleen ja Herra pelasti hänet kaiken keskeltä. Kun näet syntiä, ahdistaako se sieluasi? Vai jatkatko sen katsomista TV:stä? Kun näet kaksi homoa halailemassa, häiritseekö ja surettaako se sinua? Suretko, kun näet pahuutta ja jumalattomuutta?

Kun kuulet parannuksenteon kutsun, on suurta vastahakoisuutta ja vitkastelua. Valmistaudu tuleen, jos et halua tehdä parannusta. Tänä päivänä näette pastoreiden menevän saarnastuoliin naureskelemaan ja tekemään vitsejä Pyhästä Hengestä. Oletko tietoinen, että Jeesus, jota rakastat, on myös Tuomari, joka tulee tuomitsemaan synnin?

”42 Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.” (Apt. 10:42)

”30 Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. 31 Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista." (Apt. 17)

”1 Kuka tuolla tulee Edomista, tulipunaisissa vaatteissa Bosrasta, tuo puvultansa komea, joka uljaana astelee suuressa voimassansa? "Minä, joka puhun vanhurskautta, joka olen voimallinen auttamaan." 2 Miksi on punaa sinun puvussasi, miksi ovat vaatteesi kuin viinikuurnan polkijan? 3 "Kuurnan minä poljin, minä yksinäni, ei ketään kansojen joukosta ollut minun kanssani; minä poljin heidät vihassani, tallasin heidät kiivaudessani, ja niin pirskui heidän vertansa vaatteilleni, ja minä tahrasin koko pukuni. 4 Sillä koston päivä oli minun mielessäni ja minun lunastettujeni vuosi oli tullut. 5 Ja minä katselin, mutta ei ollut auttajaa, ja minä ihmettelin, kun ei kukaan tueksi tullut. Silloin minun oma käsivarteni minua auttoi, ja minun vihani minua tuki.” (Jes. 63)

Herra tulee ottamaan voiton ja lyömään paholaisen ja hänen seuraajansa. Tämä on se sama Jeesus, jota rakastat niin paljon. Hän tulee murskaamaan kaikki tottelemattomat ja kapinalliset, kunnes heidän verensä pirskoutuu Hänen puvulleen.

Seurakunta on opettanut, että Jeesus on vain pieni vauva, joka makaa seimessä, rakastava Jeesus. Tämä kyseinen valhe vielä melkein 85% seurakunnasta helvettiin. Jos he olisivat saarnanneet Jeesuksesta tuomarina, kaikki seurakunnassa olisivat tehneet parannuksen ja eläneet tarkemmin kristillisessä pelastuksessaan, vaalien pelastustaan.

”17 Minä sanoin sydämessäni: Vanhurskaan ja väärän tuomitsee Jumala, sillä siellä on jokaisella asialla ja jokaisella teolla aikansa.” (Saar. 3)

Aika koittaa, kun jokainen teko tullaan tuomitsemaan. On olemassa tekojen kirja! Et voi elää vain vapaana sieluna luullen, ettei ole tilinteon päivää.

”11 Ihmisten ylpeät silmät painuvat maahan, miesten korskeus masentuu, ja sinä päivänä Herra yksinänsä on korkea. 12 Sillä Herran Sebaotin päivä kohtaa kaikkea ylpeää ja korskeata ja kaikkea ylhäistä, niin että se maahan painuu.” (Jes. 2)

Herra nuhtelee ihmisen ylimielisyyttä, kopeutta ja ylpeyttä. Nämä ovat asioita, joita Herran täytyy tuomita.

”6 Valittakaa, sillä Herran päivä on lähellä, se tulee kuin hävitys Kaikkivaltiaalta. 7 Sentähden herpoavat kaikki kädet, ja kaikki ihmissydämet pelosta raukeavat. 8 He peljästyvät, kivut ja tuskat valtaavat heidät, he vääntelehtivät kuin synnyttäjä, tuijottavat toisiinsa tyrmistyneinä, kasvot tulenkarvaisina. 9 Katso, Herran päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset. 10 Sillä taivaan tähdet ja Kalevanmiekat eivät loista valollansa, aurinko on pimeä noustessansa, kuu ei kirkkaana kumota. 11 Minä kostan maanpiirille sen pahuuden ja jumalattomille heidän pahat tekonsa; minä lopetan julkeitten kopeuden ja painan maahan väkivaltaisten ylpeyden.” (Jes. 13)

On päivä, joka on tulossa! Jeesus tuli pelastamaan teidät tuomion päivästä! Jeesus teurastettiin ristille, jotta sinun ei tarvitsisi joutua tuomittavaksi. Hän tulee tuomitsemaan kapinan. Ihmiset luulevat, että heitä ei ole Jumala luonut, vaan he ovat vapaita sieluja. Hän tulee tuomitsemaan liberalismin.

”2Kuulkaa, taivaat, ota korviisi, maa, sillä Herra puhuu: Minä kasvatin lapsia, sain heidät suuriksi, mutta he luopuivat minusta. 3 Härkä tuntee omistajansa ja aasi isäntänsä seimen; mutta Israel ei tunne, minun kansani ei ymmärrä. 4 Voi syntistä sukua, raskaasti rikkonutta kansaa, pahantekijäin siementä, kelvottomia lapsia! He ovat hyljänneet Herran, pitäneet Israelin Pyhää pilkkanansa, he ovat kääntyneet pois. 5 Mihin pitäisi teitä vielä lyödä, kun yhä jatkatte luopumustanne? Koko pää on kipeä, koko sydän sairas.” (Jes. 1)

”7 Pauhatkoon meri ja kaikki, mitä siinä on, maanpiiri ja ne, jotka siinä asuvat. 8 Paukuttakoot käsiänsä virrat, ja vuoret yhdessä riemuitkoot 9 Herran edessä; sillä hän tulee tuomitsemaan maata. Hän tuomitsee maanpiirin vanhurskaasti ja kansat oikeuden mukaan.” (Ps. 98)

”12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan; 13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan. 14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki 15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä- 16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.” (Room. 2)

Hän tulee tuomitsemaan jopa salaisimmat sydämen ajatukset ja aikomukset.

Lukekaa: Room. 1:18-32

”4 niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, 5 alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.” (1. Tim. 6)

Nämä ovat ihmisiä, jotka Herra tulee tuomitsemaan. Näet varoituksen papistolle. Jumalan tuomio tulee olemaan erilainen eri ihmisille, tulessa tulee olemaan erilaisia tuomion tasoja. Pastorit tullaan tuomitsemaan eri lailla ja vakavammin, koska heillä oli ymmärrys Sanasta, mutta he turmelivat sen ja sitä kautta saastuttivat monet. Heidän tuomionsa ja tulensa tulee silloin olemaan kovempi. Heille tulee saman tason tuomio kuin itse saatanalle.

”2 Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, 3 ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, 4 vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; 5 sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta? 6 Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi. 7 Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan. 8 Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä, 9 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa. 10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.” (1. Tim. 3)

”27 Mutta jos joku yksityinen rikkoo erehdyksestä (tahattomasti, vahingossa), tuokoon vuoden vanhan vuohen syntiuhriksi. 28 Kun pappi on toimittanut sovituksen sille, joka on erehdyksestä, tahtomattaan, rikkonut Herraa vastaan, kun hän on toimittanut hänelle sovituksen, niin hänelle annetaan anteeksi. 29 Sama laki olkoon sekä maassa syntyneillä israelilaisilla että muukalaisella, joka asuu heidän keskellänsä, kun joku rikkoo erehdyksestä. 30 Mutta se, joka tahallisesti tekee syntiä, olipa hän maassa syntynyt tai muukalainen, pilkkaa Herraa, ja hänet hävitettäköön kansastansa.” (4. Moos. 15)

Tässä sanotaan, että tahaton synti annetaan anteeksi, mutta tragedia on se, että koko tämä sukupolvi tekee tahallista syntiä. Tuomio tulee sen mukaan, kuinka paljon armoa sinulle annettiin. Tämä sukupolvi on nähnyt Jumalan Pilven, Sateen, Kirkastumisen, rampojen kävelemisen. Ihmiset tietävät, että jokin on syntiä, mutta he silti tekevät sitä ja sanovat, että myöhemmin teen parannuksen. On aika alkaa tutkimaan ja reflektoimaan omaa elämäänsä.

”26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, 27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat. 28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: 29 luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä! 30 Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa". 31 Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.” (Hepr. 10)

”Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.” (Jaak. 3:1)

Tämä on herätyshuuto heille, jotka ovat saarnastuolissa.

”29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin." (Mark. 3:29)

Hän sanoo, että on olemassa punainen viiva, jota ei voi ylittää, jos pilkkaat Pyhää Henkeä. Tänä päivänä kristityt pilkkaavat Pyhää Henkeä kristillisessä TV:ssä jne. joka puolella, kaikenlaista mautonta komediaa saarnatuolissa, tehdään vitsailuja Pyhästä Hengestä. Jos kosket pilkaten Jumalan Kirkkauteen, Jumalan Pilveen, Kirkastumiseen, voit ymmärtää, että sitä syntiä ei anteeksi anneta! Pyhän Hengen pilkka on synti, joka ei voi anteeksi antaa. Olkaa varovaisia! Älkää koskeko Häneen! On olemassa eri tason tuomioita.

”20 Sitten hän rupesi nuhtelemaan niitä kaupunkeja, joissa useimmat hänen voimalliset tekonsa olivat tapahtuneet, siitä, etteivät ne olleet tehneet parannusta: 21 "Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet teissä, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa tehneet parannuksen. 22 Mutta minä sanon teille: Tyyron ja Siidonin on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin teidän. 23 Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan tuonelaan on sinun astuttava alas. Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet sinussa, olisivat tapahtuneet Sodomassa, niin se seisoisi vielä tänäkin päivänä. 24 Mutta minä sanon teille: Sodoman maan on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin sinun." (Matt. 11)

Tässä on varoitus, että jos näet lopunajan herätyksen, jälkimmäisen kirkkauden ihmeet ja merkit, Jumalan Pilven, Isä Jumalan vierailun ja sitten lankeat luopumukseen, syntiin. Jeesus varoittaa niitä kaupunkeja tässä, jotka näkivät Hänen väkevimmät ihmeensä. Jos he lankeavat pois, silloin heidän tulensa tulee olemaan paljon suurempi, tämän jälkeen. Olet tiennyt totuuden ja sitten lankeat syntiin, itsetyydytykseen, haureuteen, pettämiseen, etkä tee parannusta ja valitse pyhyyttä, käyttäen ihmeitä evankelioimaan muita, silloin edes Sodoman ja Gomoran tuomio ja synti ei ole mitään verrattuna Kapernaumin pahimpaan tuomioon!

”47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä. 48 Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.” (Luuk. 12)

Jotkut ihmiset työskentelevät syntiteollisuudessa ja ovat jopa innovatiivisia synnin kanssa, kehitellen erilaisia syntejä ja sitten houkuttelevat myös muita synnin tekemiseen. On eri tason tuomioita. Lootin vaimo palveli enkeleitä ja kuuli varoituksen tulevasta tuomiosta. Hänet vedettiin enkelien toimesta pois Sodomasta, mutta kaiken sen armon jälkeen hänet tuomittiin vakavammin kuin jopa homoseksuaalit, jotka halusivat saastuttaa Herran enkelit.

Helvetissä on helluntaipastoreita, luterilaisia pastoreita, baptistipastoreita ja kristittyjä, huutamassa: Herra anna minulle toinen mahdollisuus! Ei pidä tehdä tietoista syntiä, kuten tämän päivän seurakunta on tehnyt. Jos tiedät totuuden, mutta et käyttäytynyt sen mukaan.

”11 Jeesus vastasi: "Sinulla ei olisi mitään valtaa minuun, ellei sitä olisi annettu sinulle ylhäältä. Sentähden on sen synti suurempi, joka jätti minut sinun käsiisi." (Joh. 19:11)

”12 Ja minulle tuli tämä Herran sana: 13 "Ihmislapsi! Jos maa tekisi syntiä minua vastaan olemalla uskoton ja minä ojentaisin sitä vastaan käteni ja murtaisin siltä leivän tuen ja lähettäisin siihen nälän ja hävittäisin siitä ihmiset ja eläimet, 14 ja sen keskellä olisivat nämä kolme miestä: Nooa, Daniel ja Job, niin oman henkensä he vanhurskaudellaan pelastaisivat; sanoo Herra, Herra. 15 Jos minä antaisin pahain petoeläinten käydä halki maan ja ne riistäisivät siltä lapset ja se tulisi autioksi, niin ettei kukaan siellä kulkisi petoeläinten tähden, 16 niin nämä kolme miestä, jos olisivat sen keskellä, eivät voisi-niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra-pelastaa poikiansa eikä tyttäriänsä; ainoastaan he itse pelastuisivat, mutta maa tulisi autioksi. 17 Taikka jos minä antaisin miekan tulla tämän maan yli ja sanoisin: 'Miekka, käy halki maan!' ja hävittäisin siitä ihmiset ja eläimet, 18 ja sen keskellä olisivat nämä kolme miestä, eivät he voisi-niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra-pelastaa poikiansa eikä tyttäriänsä, vaan ainoastaan he itse pelastuisivat. 19 Taikka, jos minä lähettäisin ruton tähän maahan ja vuodattaisin vihani sen ylitse verenä, niin että hävittäisin siitä ihmiset ja eläimet, 20 ja Nooa ja Daniel ja Job olisivat sen keskellä, eivät he voisi-niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra-pelastaa poikaansa eikä tytärtänsä; vain itse he vanhurskaudellaan pelastaisivat henkensä.” (Hes. 14)

”18 Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus- 19 ikäänkuin jos joku pakenisi leijonaa ja häntä kohtaisi karhu, tahi joku tulisi kotiin ja nojaisi kätensä seinään ja häntä pistäisi käärme. 20 Eikö Herran päivä ole pimeys, eikä valkeus, eikö se ole synkeys, jossa ei valoa ole?” (Aamos 5)

Jumalan tuomiota ei voi paeta mihinkään, joten parempi tehdä parannus ja vastaanottaa Jeesus ja pysyä pyhyydessä.

”23 ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin ajatukset ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan.” (Ilm. 2:23)

28 Niin he sanoivat hänelle: "Mitä meidän pitää tekemän, että me Jumalan tekoja tekisimme?" 29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt". (Joh. 6)

Hän puhuu tässä uskosta. Tässä sukupolvessa ihmiset eivät usko Kristukseen. On trendikästä olla New agessa, siksi meidän tulee juosta heidät luokseen ja osoittaa heille Kristuksen rakkautta. Tuomio riippuu myös siitä, vastaanotitko Kristuksen vai et. Herra tulee maksamaan kaikille myös heidän tekojensa mukaan.

”21 Niin Jeesus taas sanoi heille: "Minä menen pois, ja te etsitte minua, ja te kuolette syntiinne. Mihin minä menen, sinne te ette voi tulla." (Joh. 8)

Aika tulee, kun etsitte Jeesusta mutta ette voi Häntä enää löytää, tuomion aikana.

”12 Kun he seuraavana päivänä lähtivät Betaniasta, oli hänen nälkä. 13 Ja kun hän kaukaa näki viikunapuun, jossa oli lehtiä, meni hän katsomaan, löytäisikö ehkä jotakin siitä; mutta tultuaan sen luo hän ei löytänyt muuta kuin lehtiä. Sillä silloin ei ollut viikunain aika. 4 Niin hän puhui ja sanoi sille: "Älköön ikinä enää kukaan sinusta hedelmää syökö". Ja hänen opetuslapsensa kuulivat sen.” (Mark. 11)

Hän kirosi puun. Tämän päivän sukupolvella on riski, että se tulee Herran kiroamaksi. Lehdet kasvoivat valheellisesti, ilman hedelmää. Aivan kuten monissa tämän päivän seurakunnissa, niiden kukoistus on ulkokultaista, katsot: siellä on ylistyskuoro ja he laulavat kädet kohotettuna, mutta jos etsit pyhyyden ja vanhurskauden, parannuksenteon hedelmää, etkä löydä, silloin olet vaarassa tulla Jeesuksen kiroamaksi.

Herra varoittaa maailmallisesta kasuaalisesta kristillisestä välinpitämättömästä elämästä. Tämä on vaarallista. Viisaat ja tyhmät neitsyet (Matt. 25). Tyhmät elivät maailmallista haaleaa tapakristillisyyttä ja joutuivat tulijärveen. Jumala sanoo, olkaa varovaisia! Aivan kuten Nooan päivinä oli, niin on oleva nämä päivät. Arkki oli Jumalan rakkauden, armon ja laupeuden symboli.

Jeesuksen ristin ja veren pelastus on tarjolla tälle sukupolvelle, jotta voisit palvoa Häntä ennen kuin ahdistuksen aika alkaa, kun antikristus ottaa hallintavallan. Jumala itse sulki lopulta arkin oven. Jumala valitsi Nooan vanhurskauden tähden ja antoi hänelle lunastussuunnitelman: pyhyyden ja vanhurskauden, veren ja ristin.

Aadamilla ja Eevalla oli mahdollisuus valita ikuinen elämä, mutta on syndrooma, hitautta ja vastustusta Jumalan tahdon suhteen. Kapina Jumalaa kohtaan toi ikuisen tragedian mukanaan ja kuoleman koko ihmiskunnalle. Myös tänä päivänä ihmiset valitsevat oman tahtonsa, kapinan, itsenäisyyden, ylpeyden, ylimielisyyden, röyhkeyden, ihmisoikeudet, mustamaalauksen ja tottelemattomuuden Herraa kohtaan, joka työntää heidät ikuiseen tuomioon. Paholainen haluaa viedä ihmiset mukanaan tulijärveen kärsimään hänen kanssaan ikuisesti. Tälle sukupolvelle on annettu valinnan mahdollisuus.

”19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti. 20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita 21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. 22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan (Taivaaseen). Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. 23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. 24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' 25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. 26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' 27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon 28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'. 29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. 30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. 31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'." (Luuk. 16:19-31)

On taistelu. Rikas mies menetti sielunsa ikuisesti, kuten Lootin vaimo. Hän löysi itsensä yhtäkkiä tulijärvestä helvetistä. Lasarus on Taivaassa. Rikas mies anelee rukoillen Taivaassa olevaa Aabrahamia, että Lasarus kastaisi vedellä hänen kieltänsä ja sen jälkeen menisi varoittamaan rikkaan miehen perhettä, että he eivät tulisi helvettiin, mutta kummatkin rukouspyynnöt hylättiin. Helvetin rukouspyyntöihin ei koskaan vastata. Rikkaan miehen aika uskoa ja evankelioida hänen veljiään oli täällä maailmassa. Helvetissä itketään hukkaan heitettyjä mahdollisuuksia. Herra sanoi: Jos he eivät usko Jahven profeettoja, silloin he eivät ole Taivaskelpoisia.

Taivas ja helvetti ovat todellisia paikkoja, ja todelliset ihmiset menevät sinne. Jokainen viettää ikuisuutensa joko Taivaassa tai helvetissä ja täällä maailmassa on aika valmistautua ikuisuutta varten. Tämän päivän seurakunta ajattelee, että luxus-elämä ja rikkaudet tarkoittavat Jumalan mielisuosiota, sitä jopa saarnataan! Tämä on vakavaa.

Jos Jumala siunaa sinua materiaalilla, sen pitäisi vetää sinua lähemmäs Jeesusta ja Hänen pyhyyttään ja vanhurskauttaa. Siitä tiedät, että se on Jumalan Siunaus. Välittömästä kun tämä elämä täällä loppuu, ihminen joutuu tuomittavaksi. Kuolema ei ole loppu, se on vaan portti tilinteolle, kuinka elit elämäsi, jonka Jumala lahjoitti sinulle. Elämä täällä on vain väliaikainen.

”1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty. 2 Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme, 3 sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.” (2. Kor. 5)

Rikas mies ei lähettänyt rukouspyyntöä päästäkseen pois helvetistä, koska hän tiesi, että kuka tahansa päätyy helvettiin, ei koskaan pääse pois sieltä. Se on ikuinen ero Jumalasta. Mahdollisuus olla päätymättä helvettiin on nyt. Helvetissä he kuulevat laulua joka sekunti: ”Rampa on kävellyt!”. koska he ylenkatsoivat sitä täällä maailmassa ollessaan. Menestysteologia tulee työntämään seurakunnan tulijärveen. Helvetissä ei ole enää armoa, laupeutta, anteeksiantamusta, Jumalan rakkautta ja myötätuntoa eikä sääliä, se on ainoastaan täällä ja nyt.

Kun he ovat helvetissä, he muistavat kuinka he mustamaalasivat niitä Sanansaattajia, jotka toivat heille ikuisen elämän, kutsun Taivaaseen, joka tuli heille voiman kanssa. Herran Profeettojen kuuleminen pelastaa ihmiset helvetin tulesta.

Jumalan lasten kärsimys on normaalia ja osa heidän kutsuaan, aivan kuten Lasarus kärsi täällä ollessaan. Meidän tulee kärsiä täällä, koska tämä on langennut maailma, joka hylkäsi Jeesuksen, ja sen tulee hylätä myös meidät. Elämä tässä maailmassa on väliaikaista ja lopussa on palkinto Kirkkaudessa. He, jotka hylkäävät armon, kuten rikas mies, he pyytävät toisin sanoen Herraa viemään heidät pois Hänen läsnäolostaan ja Hän palkitsee heidän pyyntönsä. On oltava ikuinen konflikti valkeuden ja pimeyden välillä, vanhurskauden ja jumalattomuuden välillä. Kun näet, että seurakunta on sisällyttänyt synnin elämäänsä, se voi johtaa vain tulijärveen.

Tämän päivän seurakunnan täytyy muuttaa suuntansa. Jumala varoittaa rikkauksien viettelyksistä. Herra pyytää parannuksentekoa. Rikas mies ei ruokkinut Lasarusta, Jumala rakastaa köyhiä. Mutta monet eivät halua viedä evankeliumia köyhille. He, jotka menevät katsomaan sairaita, kärsiviä, köyhiä, he tekevät Jeesuksen palvelustyötä ja Hän palkitsee heidät.

Jos haluat vastaanottaa Jeesuksen, sano:

Väkevä Herra Jeesus

Herra olen nähnyt hirvittävän esimerkin Lootin vaimosta

Haalean tapakristillisen elämän vaaroista

Välinpitämättömyyden vaaroista tässä elämässä

Herra teen parannuksen tänään

Ja vastaanotan sinut sydämeeni

Herrakseni ja Vapahtajakseni

Pyydän sinua Isäni

Asettamaan pyhyyden sydämeeni

Ja herkistä minut Messiaan tulemukseen

Jeesuksen väkevässä nimessä

Tänään olen uudestisyntynyt

Aamen.

(Opetuslapseutus 5.11.2023. Profeetta Dr. Owuor / https://www.youtube.com/watch?v=sQNMKj0FQps)

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Kirjallisia HERRAN Sanomia