5.4.2023 GLOBAALI KESKIVIIKON KOKOUS - SEURAKUNNAN YLÖSTEMPAUS: DANIEL 9:24-27 - PROFEETTA DR. OWUOR 

Muistiinpanot

Mennään takaisin keskusteluun, joka meillä on ollut, keskusteluun seurakunnan ylöstempauksesta, Messiaan tulemuksesta, josta Herra on puhunut minulle, jotta voin puhua siitä teille. Herra on tuonut esille avain- ja peruspilareita ylöstempauksesta. Herra toi varoituksen ja myös nuhtelun, kun Hän sanoi: Olkaa valmiina, tarkkaavaisia ja valveilla! Kun Jeesus tulee takaisin seurakuntaa hakemaan, Hän tulee hakemaan heidät, jotka odottavat Häntä. 

1. Näky: Herra nosti minut maan yläpuolelle ja pyysi minua katsomaan alas ja vasemmalle. Luulin, että maanjäristys oli iskenyt maailmaan. Näin valtavan maaperän häiritsemisen, kivet hyppäsivät ylös ja oli tomua. Vasta myöhemmin näin ihmisiä kirkastetuissa ruumiissaan nousevan ylös haudoistaan. Hän näytti minulle Kristuksessa kuolleiden ylöstempauksen, jotka olivat kuoleman pisteessä pyhiä ja vanhurskaita. Sitten he tulivat ylös sille tasolle, jossa olin, ja kun katsoin ylös, näin Herran Kirkkauden taivaalla. Sitten he yhdistyivät Herran Kirkkauteen. Hän otti heidät Kirkkauteen ja he katosivat, mennen sisälle Kirkkauteen. Kun heräsin, ymmärsin, että tämä on valtava keskustelu, jonka Herra oli antanut tälle sukupolvelle.  

2. näky, toukokuu 2014: Herra näytti jälleen seurakunnan ylöstempauksen. Silloin seisoin maassa ja se näytti aivan kuin auringolta, ei aurinko, mutta valkoinen, kirkas kuin aurinko. Näin säteiden säteilevän maailman ääriin, ne muodostivat kuvioita. Olin aivan kuin auringon säteiden kupolin alla, ne olivat kauniita kuvioita. Sitten Herran Isä Jumalan ääni puhui: Katso, Messias on tulossa, mutta seurakunta ei ole valmis. Hän antoi minun ymmärtää, että seurakunta ulkona tuolla ei ole valmis. Tuona hetkenä, kun katsoin katsoin vasemmalle, oli aivan kuin meren rannalla illalla, ja näet meren toiselle puolelle, ja suuri myrsky tulee merestä, ja oli kuin salama olisi leimahtanut meren toisella puolella taivaalla, pjah!, kun myrsky on juuri alkamaisillaan. Silloin löysin heti itseni maaperästä kieriskellen ja kiristellen hampaitani. Herra näytti sen seurakunnan, joka epäonnistuu pääsemään sisälle. Olen nähnyt ja tuntenut sen häpeän ja tuskan, kun he kieriskelevät maassa, sanoen, en voi uskoa, että olen sivuuttanut sisälle pääsyn! 

Nämä ohjeistukset, jotka tuon seurakunnalle, ovat todella avainasioita ja todella keskeisiä tänä hetkenä, sillä ne määrittelevät ikuisuutesi, pääsetkö sisälle Taivaaseen, vai et. Se, mitä HERRA Sanoo tässä on, että jos olet kuuliainen niille, tulet näkemään JUMALAN loisteliaan Valtakunnan. 
Tänään haluan avata hiukan syvemmälle, jotta voitte ymmärtää ylöstempauksen kontekstin ja perustan Jumalan aikajanalla. Daniel 9:20-27:

"20 Ja vielä minä puhuin ja rukoilin ja tunnustin syntini ja kansani Israelin synnit ja annoin rukoukseni langeta Herran, Jumalani, eteen minun Jumalani pyhän vuoren puolesta. (Dan. 9:20)

Tänä aikana Jaakobin ja Israelin lapset olivat orjuudessa Babyloniassa, ja Daniel oli kuullut sen historian. Kun hän oli saapunut sinne, niin suoraan alusta saakka hän oli hylännyt kuninkaallisen ruoan ja heprealaispojat oli kasvatettu johtajuuteen. Daniel oli ollut todella luja ja palava kuuliaisuudessa Herralle. 

Daniel oli lukenut Jeremian oraakkeleita ja Jeremia oli asettanut selvästi esille ennen kuin Babylonian orjuus alkoi, että tulisi olemaan 70 vuoden orjuus Babyloniassa Israelin pahojen tekojen ja rikkomusten tähden Herran lakia vastaan, sekä syntien tähden, jossa he olivat jopa uhranneet lapsia, aivan kuten ympäröivät yhteisöt. 

Jeremian oraakkelit olivat täyttyneet ja oraakkeleissa hän sanoi, että Herra on sanonut, että tulee olemaan 70 vuoden orjuus. Kun 70 vuotta oli tulossa päätökseen, Daniel alkoi rukoilemaan Herraa, kysyen, milloin Hänen ihmisensä voivat palata Herran vuorelle? Hän rukoili Herralle ja tunnusti syntejään ja Israelin syntejä, puhuen Herralle. 

* Opit tästä paljon: Joskus on todella tärkeää puhua ääneen Herralle. Kun puhut rukouksessa ääneen, puhdistat mielesi siitä, mitä olit tekemässä ilman häiriöitä, sanoen Herra, anna minulle anteeksi. Keksityt silloin sanoihisi, kun sanot ne ääneen. Hän korottaa ääneen rukoilemisen arvon. keksityt nyt Herralle rukoilemiseen ja puhumiseen. 

Suoraan alusta saakka Daniel oli todella luja ja uskollinen Herralle, mutta hän tunnustaa syntejään. Hän oli pyhä ja vanhurskas ja hänellä oli Herran pelko, mutta silti hän tunnustaa vielä syntejään. 

* Herra sanoo tämän kautta, että kukaan ei ole vanhurskas, paitsi Herra itse. 

* Herra korottaa parannuksenteon tärkeyden, että menet Hänen eteensä. Kun olet vielä täällä maailmassa, voit tehdä syntiä silmilläsi, ajatuksissasi ja monin tavoin, joten parannuksenteko on todella keskeinen, kun menet Herran eteen. 

* Danielilla oli taakka ihmisistään. Kun menette Herran eteen, kuinka monella teistä on taakka muista ihmisistä ympärillänne?

Daniel oli todella korkea-arvoinen virkamies siinä hallituksessa siinä valtakunnassa, hän eli hyvin, mutta häntä ei johdettu harhaan, hän ei mennyt sen elämäntyylin itsetyytyväisyyteen. Hänellä oli vieläkin taakka Herran pyhän vuoren puolesta. Tämä on Moorian vuori, temppelivuori, jonne Aabraham vei Iisakin uhrattavaksi: "Ota poikasi, jota rakastat ja vie hänet paikkaan, jonka sinulle osoitan". Tämä oli se paikka, jonka Herra osoitti, Moorian vuori. Herra erotti tämän vuoren ja päätti, että se on uhraamisen paikka syntien edestä. Tämä on Siionin vuori, Salomonin temppeli rakennettiin tälle Herran vuorelle. Danielilla oli taakka tästä Herran vuoresta ja hän rukoili Jumalan pyhän vuoren puolesta. 

Voitte oppia niin paljon siitä, miten Daniel lähestyi Herraa. 

"21 Ja kun minä vielä puhuin rukouksessa, tuli se mies, Gabriel, jonka minä olin nähnyt ennen näyssä, kiiruusti kiitäen minun tyköni ehtoouhrin aikana." (Dan. 9:21)
 
Herra normaalisti lähettää arkkienkeli Gabrielin luokseni. Muistattehan, kuinka opetin Danielin kirjasta ja Herra näytti minulle näyssä Ahdistuksen ajan temppelin ja kuinka kaksi petoa menivät sisälle temppeliin, toinen seuraten toista. Sitten Herra sanoi, että Kristus on jo noussut ylös kuolleista. Tarkoittaen, että Ahdistuksen ajan temppeli rakennetaan ja he menevät takaisin vanhaan uhriin. Jopa hiljattain uutisissa he sanoivat, että he maksavat 3000 sekeliä, sille joka menee uhraamaan siellä. He kallistuvat siis palaamaan fyysiseen uhriin. Juuri nyt temppeli-instituutti Israelissa on kerännyt kaikki artikkelit, jotka tarvitaan temppelin uudelleen rakentamiseen.  

Herra lähetti arkkienkeli Gabrielin antamaan minulle ilmestyksen näystä, kun näin kaksi petoa menevän Ahdistuksen ajan temppeliin. Joskus Herra lähettää hänet miehen muodossa ja hän istuu ja puhuu minulle. Luin Raamattua ja minut temmattiin näkyyn ja yhtäkkiä joku istui edessäni ja sanoi: Herra rakastaa sinua todella paljon. Hän on lähettänyt minut kertomaan tämän sinulle. 

Tämän arkkienkelin Herra lähetti Danielin luo. Tämä sama arkkienkeli tuli Marian luo. Hän on sanansaattaja ja tuo Herran sanoman ihmisille, joiden luo Herra lähettää hänet. Hän puhui Marialle ja sanoi, saat lapsen ja Maria sanoi, olen neitsyt, miten se on mahdollista? Herra siis siis lähettää hänet Danielin luo. 

* Tämä on upea rohkaisu teille kaikille, että Jumala kuulee rukouksia. 

Näette sen nopean lennon, josta tiedätte, että tämä on enkeli. Kun Herra lähettää hänet, hän tulee normaalisti nopeassa lennossa ja siivet osoittavat alas päin ja puhtaan valkoinen Kirkkaus peittää hänet metrin etäisyydeltä joka puolelta. On valtavaa nähdä siivet ja myös kädet; Jumalan Valtakunta. Hänet lähetettiin siis puhumaan Danielille ja hän saapuu iltauhrin aikaan. 

"22 Ja hän opetti minua, puhui minulle ja sanoi: "Daniel, nyt minä olen lähtenyt neuvomaan sinua ymmärrykseen." (Dan. 9:22)

Hän saapuu ja sanoo Danielille, että hän on tullut, jotta Daniel saisi viisautta ja ymmärrystä. Muistattehan, kuinka Daniel oli rukoillut, Herra, tuomitsetko meitä ikuisesti?

Dan. 9:1-19, näette Danielin huutavan Herralle rukouksessa: Kuinka pitkään vielä, Herra, jatkat tuomitsemaan ihmisiäsi? Kun enkeli Gabriel tulee, se on nyt vastaus tähän rukoukseen ja vastaus tulee arkkienkeli Gabrielin kautta. Tulette näkemään, että tämä liittyy seurakunnan ylöstempaukseen. 

Kun tapasin arkkienkeli Gabrielin, hän loi minuun katsekontaktin ja sanoi: "Tullen tuhoamaan Herran huoneen". Tämä oli nyt vastaus näkyyn, kun näin kahden pedon menevän sisälle Ahdistuksen ajan temppeliin ja kysyin Herralta, mitä se tarkoittaa? Gabriel oli säteilevä ja loisteliaan kirkas. Se kertoo, että Hän tulee Jumalan Läsnäolosta. 

* Jumala Kaikkivaltias on viisauden ja ymmärryksen lähde. Viisaus, jonka Daniel vastaanotti, ei tullut professoreilta Harvardista, Standfordista tai muualta. Jos etsimme viisautta ja ymmärrystä hengellisissä asioissa, meidän tulee kääntyä Jumalan puoleen. Tämä sukupolvi kääntyy kirjoihin. On niin paljon, mitä voit vetää esille tästä. 

Daniel oli lukenut Jeremian oraakkeleista ja käsikirjoituksista, että jos he eivät tekisi parannusta, he joutuisivat takaisin vankeuteen, rangaistukseen ja tuomioon 70 vuoden ajaksi. Oli asetettu 70 vuoden orjuus, ja kun 70 vuotta oli tulossa loppuunsa, Daniel kysy Herralta: Menevätkö ihmisesi nyt takaisin rakentamaan vuoren, tarkoittaen temppelin? 

Tuona aikana temppeli oli täysin tuhottu ja hävitetty. Tämä oli Herran vuori, Siionin vuori, jonka Herra valitsi kaikista maailman paikoista uhraamisen ja syntien sovittamisen vuoreksi. Mutta Herra ymmärsi, että Daniel oli ymmärtänyt väärin Hänen ohjelmansa, ja enkeli Gabriel tulee hänen luokseen, jotta hän voisi saada viisauden, tiedon ja ymmärryksen. 

* Jumala välittää. Hän todella haluaa meidän saavan absoluuttisen Totuuden. Jumala on tiedon, ymmärryksen ja viisauden lähde. Hän haluaa, että meillä on oikea viisaus.   

Gabriel sanoo, että Jumala on tietoinen, että olet ymmärtänyt väärin orjuuden vuodet. Olen tullut, jotta voit saada ymmärryksen, että se ei ole 70 vuotta. Olen tullut, jotta voit ymmärtää synnin vakavuuden ja painoarvon Jumalan edessä. Olen tullut kertomaan, että se ei ole 70 vuotta, vaan 70 x 7 vuotta synnin vakavuuden tähden. Gabriel sanoo, että olet ymmärtänyt väärin synnin vakavuuden Herran edessä. 

* Tämä sukupolvi on myös alentanut synnin vakavuuden.  

* Jumala rakastaa ohjeistaa ihmisiään. Ihmiskunta rakastaa kapinoida ja ottaa omat ohjeistuksensa maailmasta ja ystäviltään, mutta Jumala haluaa ohjeistaa Hänen omiaan, jotta he voivat olla oikealla tiellä. 

"23 Kun sinä aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä olen tullut sitä ilmoittamaan; sillä sinä olet otollinen (suuresti rakastettu). Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky." (Dan. 9:23)

* Jumala välittää, kun rukoilet, ja vastaa rukouksiin.

Jakeesta 23 opit paljon. Daniel rukoili: Herra, onko enää mitään toivoa? Onko enää mitään toivoa jäljellä maailmassa? 

Muistakaa, että tuona aikana Jeesus ei ollut vielä mennyt Golgatalle kuolemaan syntien tähden ja lunastamaan ihmistä. Synti oli maailmassa. On aivan, kuin Daniel olisi rukoillut, että: Herra, onko mitään toivoa jäljellä, mitään valoa tässä suuressa pimeydessä? Hän rukoili Jumalan ihmisten puolesta, Jumalan kansan Israelin puolesta, mutta on aivan kuin hän olisi rukoillut kaikkien ihmisten puolesta, ottaessasi huomioon Jumalan vastauksessaan antaman aikajanan. 

Herra, onko ihmiskunnalle mitään toivoa? Tulemmeko vajoamaan syntiin tällä tavoin ikuisesti? Oletko vihainen ikuisesti? Tuleeko saatana hallitsemaan täällä maailmassa ikuisesti, vai ei?
 
Kun Daniel luuli, että tuomio on 70 vuotta, Herra sanoi: Ei, et ymmärrä, että synti, jonka he tekivät, on liian suuri. Se on 70 x 7 vuotta. Kun Herra vastasi Danielille, Hän asetti koko profeetallisen aikajanan. 

Jumalan profetia, jonka Gabriel toi Danielille on jakeissa 24-27. Sen sisällä näette ylöstempauksen, jotta voitte ymmärtää tämän profeetallisen aikajanan tärkeyden ja missä ylöstempaus sijaitsee siinä ja että ylöstempaus on todella tärkeä aspekti Jumalan lunastussuunnitelmassa ihmiskunnalle. Dan. 9:24-27 on kaikista kaunein ja voimallisin Raamatun profetia. Se asettaa Jumalan koko Raamatullisen aikajanan. Kun Herra antaa vastauksen Danielille jakeessa 24, niin koko Raamatun suurin profetia vapautettiin, joka käsittelee koko ihmiskunnan historiaa:  

"24 Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan." (Dan. 9:24)

Tämä tapahtuu synnin vakavuuden tähden, koska he rikkoivat Jumalan käskyjä vastaan. Hän sanoo avoimesti, että kun tämä profetia täyttyy, 70 vuosiviikon kuluttua, joka on 490 vuotta, sen tulee saavuttaa nämä tunnusmerkit. 1. Moos. 12:1-3, Israelin täytyy tulla takaisin olemaan Jumalan hengellinen ohjelma maailmassa. Tämän profetian tulee saavuttaa seuraava: että Kristus tulee kuolemaan Ristillä synnin tähden ja nousemaan ylös kuolleista ja menemään Kirkkauteen ja sitten Kristuksen Toinen tulemus ja sitten Hän asettaa Jumalan Valtakunnan jälleen. Tämä on sen yhteenveto. Hänen täytyy tulla vakiinnuttamaan Jumalan hallintavalta maailmassa. Maailma tullaan vapauttamaan saatanasta ja synnistä. 

Jumalan profetian tulee saavuttaa seuraava:

1) Silloin luopumus päättyy,

2) ja synti sinetillä lukitaan,

3) ja pahat teot sovitetaan, 
Tämä on Jeesuksen Risti ja Veri, Jesaja 53.

4) ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan,
Tämä tapahtuu, kun ihmiset pyhitetään ja vanhurskautetaan. Laillinen vaatimus on täytetty synnin rangaistuksesta ja he ovat ottaneet sijaiskuoleman ja heillä on nyt Jumalan vanhurskaus. 

Aabrahamin Liitto ja lupaus tulee nyt täyttyä Israelissa, kun Hän lupasi Aabrahamille:

- maata
- tehdä hänestä suuren kansan
- siunata häntä; kuka tahansa häntä siunaa, sen Jumala siunaa, kuka tahansa häntä kiroaa, sen Jumala kiroaa
- Messias tulisi hänestä ja olisi siunaus kansakunnille

5) ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan. Tarkoittaen, että profetia tulee loppuunsa, profetia täyttyy.

6) ja kaikkeinpyhin voidellaan,
Messiaan täytyy tulla takaisin Tuhatvuotiseen Valtakuntaan ja hallita pyhiensä kanssa. 

Nämä saavutukset, joiden tulee täyttyä jakeessa 24, kertovat, että Jumalalla on suunnitelma pelastaa maailma ja tuon suunnitelman keskiössä on Messias. Jumalan pelastussuunnitelma pyörii Jeesuksen Ristin ympärillä. Synnillä on seuraamuksia.

"25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen (Messiaaseen), asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja." (Dan. 9:25) 

Herra sanoo jotain todella väkevää tässä. Hän aloittaa käynnistyksen, painaen aloituspainiketta. Se on aika, jolloin Jumalan kello alkaa. Se käynnistetään ja Jumala painaa siitä, jotta Hän voi alkaa laskemaan. 7 vuosiviikkoa ja 62 vuosiviikkoa on 69 vuosiviikkoa tässä. 

Herra sanoo tässä, että jossain on persialainen kuningas, joka hallitsee israelilaisia orjuudessa ja hän tekee julistuksen käskystä, milloin Jerusalem tulee uudelleen rakentaa. Herra käyttää pakanahallitsijaa julistamaan sen, painamaan nappulaa profeetallisella aikajanalla ja Jumalan kellossa, alkaen laskemisen. Silloin Jumala painaa nappulaa kellossa, alkaen laskemaan, milloin Messias ilmestyy. Tämä on äärimmäisen tärkeää. Jos saatte tästä kiinni, näette seurakunnan ylöstempauksen. 

Milloin tuo julistus tehtiin uudelleen rakentaa?

Näky: Muistakaa, kuinka Herra vei minut taaksepäin ajassa ja sain kaksi kirjettä valkoisissa kirjekuorissa ja Hän laittoi minut kävelemään Eufrat-virrassa ja tiet oli lukittu kahleilla, porteilla ja riippulukoilla, ja minun täytyi näyttää kirje, että minulla on auktoriteetti kulkea. Vietin jossakin yläkerrassa yön ja matkustin koko sen matkan, joka tehtiin tällä julistuksella uudelleen rakentaa. 

Milloin tämä siis on?

Tiedämme, että yhtenä hetkenä Esra yritti mennä uudelleen rakentamaan Jerusalemin, temppelin, mutta se ei ole se kaupunki, ja tuo työ epäonnistui. Jotta voisitte tietää tarkalleen, milloin tuo Jumalan kello alkoi ja nappulaa painettiin, alkaen laskemaan, milloin Messias kuolisi Ristillä, jne., meidän tulee mennä Nehemia 2: 

"1 Niisan-kuussa, kuningas Artahsastan kahdentenakymmenentenä hallitusvuotena, kun viini oli hänen edessään, otin minä viinin ja annoin sen kuninkaalle. Kun minä en ollut ennen ollut hänen edessään murheellisena,
2 sanoi kuningas minulle: "Minkätähden sinä olet niin murheellisen näköinen? Ethän ole sairas; sinulla on varmaan jokin sydämensuru." Silloin minä peljästyin kovin,
3 mutta minä sanoin kuninkaalle: "Eläköön kuningas iankaikkisesti. Kuinka minä en olisi murheellisen näköinen, kun se kaupunki, jossa minun isieni haudat ovat, on autio ja sen portit tulella poltetut?"
4 Kuningas sanoi minulle: "Mitä sinä siis pyydät?" Niin minä rukoilin taivaan Jumalaa
5 ja sanoin kuninkaalle: "Jos kuningas hyväksi näkee ja jos olet mielistynyt palvelijaasi, niin lähetä minut Juudaan, siihen kaupunkiin, jossa minun isieni haudat ovat, rakentamaan sitä uudestaan".
6 Niin kuningas kysyi minulta, kuningattaren istuessa hänen vieressään: "Kuinka kauan sinun matkasi kestäisi ja milloin voisit palata?" Kun siis kuningas näki hyväksi lähettää minut, ilmoitin minä hänelle määrätyn ajan.
7 Ja minä sanoin kuninkaalle: "Jos kuningas hyväksi näkee, niin annettakoon minun mukaani kirjeet Eufrat-virran tuonpuoleisen maan käskynhaltijoille, että he sallivat minun kulkea sen kautta perille Juudaan asti,
8 samoin kirje Aasafille, kuninkaan puiston vartijalle, että hän antaa minulle hirsiä temppelilinnan porttien kattamista varten sekä kaupungin muuria ja sitä taloa varten, johon menen asumaan". Ja kuningas myönsi minulle sen, koska minun Jumalani hyvä käsi oli minun päälläni.
9 Kun minä sitten tulin Eufrat-virran tämänpuoleisen maan käskynhaltijain luo, annoin minä heille kuninkaan kirjeet. Ja kuningas oli lähettänyt minun kanssani sotapäälliköitä ja ratsumiehiä.
10 Mutta kun hooronilainen Sanballat ja ammonilainen virkamies Tobia sen kuulivat, pahastuivat he kovin siitä, että oli tullut joku, joka harrasti israelilaisten parasta.
11 Ja tultuani Jerusalemiin" (Nehemia 2:1-11)

Teidän tulee siis mennä Nehemian kirjan lukuun 2, jotta voitte tietää, milloin tuo julistus annettiin hänelle mennä takaisin Jerusalemiin ja alkaa uudelleen rakentamaan kaupunkia. Siitä alat laskemaan ja siitä Jumalan kello alkoi, kun nuo kaksi kirjettä annettiin ja kuningas antoi julistuksen mennä uudelleen rakentamaan. Tämä on se, mistä Gabriel puhui, jolloin Jumalan kello alkoi laskemaan, kun Nehemia sai kirjeet ja käskyn mennä. 

"25 Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen (Messiaaseen), asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa" (Dan. 9:25) 

Siitä, kun Nehemia saa kirjeet ja käskyn mennä uudelleen rakentamaan, sinun tulee laskea 7 vuosiviikkoa, sitten 62 vuosiviikkoa. Tämä on todella keskeistä, sillä ne ovat yhteensä 69 vuosiviikkoa. Sitten Hän sanoo:

"niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja." (Dan. 9:25)  

Jae 26 on todella keskeinen, jotta voit ymmärtää, missä ylöstempaus sijaitsee ja sen ohjeistuksen siitä. 

"26 Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon (yhteensä 69 vuosiviikon) mentyä tuhotaan voideltu (tapetaan), eikä häneltä jää ketään. Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki, mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty." (Dan. 9:26)

Hän jakaa Danielin 69 vuosiviikkoa kolmeen osaan: 1) on 7 vuosiviikkoa, 2) on 62 vuosiviikkoa, 3) sitten on jäljellä 1 vuosiviikko, tehden niistä 70 vuosiviikkoa. 

Jos lasket todella hyvin siitä, kun Nehemialle annettiin kirjeet ja nappulaa painetaan Jumalan kellossa ja lasket todella hyvin karkausvuodet, jolloin helmikuussa on joko 28 tai 29 päivää ja menet takaisin muinaiseen juutalaiseen kalenteriin, jossa vuosi oli 360 päivää 365 päivän sijaan ja lasket, niin se tulee hämmästyttämään sinua. Sillä kun laitat nämä yhteen huomioiden karkausvuodet, silloin löydät, että on tarkalleen 69 vuosiviikkoa siihen hetkeen, jolloin Messias salli ensimmäisen kerran ihmisten kutsua Häntä kuninkaaksi. Hän istui aasin selässä ja astui sisälle Jerusalemiin ja neljä päivää myöhemmin Hän meni Ristille. Tämä on siis todella tarkka. 

Jae 26: "Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon (yhteensä 69 vuosiviikon) mentyä tuhotaan voideltu (Messias tapetaan), eikä häneltä jää ketään". Tarkoittaen, että Hän ei ota Valtakuntaa tuona aikana. Hänet tullaan hylkäämään tuona aikana. Ruhtinas, joka tulee, on antikristus. "Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki", Hän ei sano, että antikristus tulee tuhoamaan kaupungin, vaan antikristuksen ihmiset. Tämä on todella tärkeää, sillä sinun tulee ottaa huomioon temppelin hävittäminen, joka tapahtui 37 vuotta sen jälkeen, kun Messias oli kuollut Ristillä, koska oli hävitys, jonka teki Antiokas Epiphanes; oli muitakin hävityksiä. Tämä on se, mistä Hän puhuu ennen kuin Hän tulee hävityksen kauhistukseen. 

7 + 62 vuosiviikon, tarkoittaen, 69 vuosiviikon jälkeen Messias menee siis Ristille, hänet tuhotaan ja tapetaan, mutta Häneltä ei jää mitään, Hän ei ota vielä Valtakuntaa. "Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki", nämä ovat heitä, jotka tulivat ennen antikristusta. Nämä ovat Antiokas Epiphanes ja kaikki ne, jotka tuhosivat temppelin, kun Jeesus sanoi, että tänne ei jää kiveä kiven päälle jaottamatta. "mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty." Tuo ruhtinas, joka tulee, on antikristus:

"27 Ja hän (antikristus) tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse." (Dan. 9:27)

Tarkoittaen, että tuona aikana heprealaiset, israelilaiset ovat menestyneet ja heitä on monta. On väli, joka on 62 + 7 = 69 vuosiviikon jälkeen jakeessa 26, jolloin Messias teki voittoisan sisälle tulon Jerusalemiin, tarkalleen päivälleen. Silloin Hän hyväksyi heidän sanovan: Halleluja Kuninkaalle! Hän hyväksyi silloin, että Hänestä tehtiin Kuningas. Sakarja puhui tästä Sak. 9:9.

"9 Iloitse suuresti, tytär Siion, riemuitse, tytär Jerusalem, sillä sinun kuninkaasi tulee sinulle! Vanhurskas ja auttaja hän on, on nöyrä ja ratsastaa aasilla, aasintamman varsalla." (Sak. 9:9)

Sakarja oli luvannut tämän heille. 69 vuosiviikon jälkeen vain 1 vuosiviikko on jäljellä profeetallisessa aikajanassa, jonka Gabriel antoi. Tarkalleen päivälleen tuolloin Messias teki voittoisan sisälle astumisen Jerusalemiin matkallaan kärsimään Ristillä, ja 4 päivän jälkeen siitä Hänet Ristiinnaulittiin ja Hän kuoli.

Tämä on voimallinen sananpaikka jokaiselle, mukaan lukien heprealaisille, Israelille, sillä he laskivat Danielin profetian mukaan, ja kun he katselivat ympäriinsä Jerusalemissa, niin ketään muuta merkittävää Päähenkilöä ei tullut Jerusalemiin täyttämään tätä Herran profetiaa, vaan ainoastaan Messias teki sen. Tämä on saanut monet israelilaiset vastaanottamaan Herran ja he ovat ymmärtäneet, että tämä on juutalainen Messias, jota olemme odottaneet. Tarkastellessaan he huomasivat, että vain Jeesus astui sisälle Jerusalemiin. 

Kun Herra lähetti luokseni enkeli Gabrielin antamaan selityksen sille, kun näin kaksi peto astuvan sisälle Ahdistuksen ajan temppeliin, kun Hän sanoi: "Tullen tuhoamaan Herran huoneen", tämä on todella tärkeä sanoma teille, jotta ymmärrätte, että teidän tulee valmistautua todella nopeasti. 

"27 Ja hän (antikristus) tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse." (Dan. 9:27)

Tätä ei ole vielä tapahtunut. Ahdistuksen aika alkaa vasta, kun antikristus ilmestyy ja esittelee itsensä julkisella paikalla ja sitten ottaa hallintavallan ja sitten tekee tämän rauhansopimuksen Israelin kanssa. Sinä päivänä, jolloin he allekirjoittavat 7 vuoden rauhansopimuksen, Ahdistuksen aika alkaa. Hän tulee rauhan johtajana. Sitten hän lakkauttaa uhrin. Tarkoittaen, että he rakentavat Ahdistuksen ajan temppelin ja menevät takaisin vanhaan uhriin, kuten Herra näytti minulle unessa. Sitten 7 vuoden keskellä, 3,5 vuoden jälkeen, hän lakkauttaa tuon uhrin ja väärä profeetta, joka tulee Israelista, asettaa temppeliin oman kuvansa, joka saa aikaan turmion iljetyksen.

Missä on sanoma seurakunnalle, koskien ylöstempausta? 

Dan. 9:26-27, näette, että jakeessa 27, 69. vuosiviikon jälkeen on 1 vuosiviikko jäljellä. Jeesus meni kuolemaan Ristillä ja sen jälkeen Herra näyttää pysäyttäneen kellon, sillä ruhtinas ei ole ilmestynyt allekrjoittamaan 7 vuoden rauhansopimusta Israelin kanssa. On siis väli, väliaika, tauko, jonka Herra loi 69. vuosiviikon ja 70. vuosiviikon välille, joka ei ole alkanut edes tähän päivään mennessä. Siinä välissä Hän päästää sisälle pakanaseurakunnan. Tätä kutsutaan seurakunnan ajaksi, jossa olemme juuri nyt, kun evankeliumi on viety pakanoille, sillä Israel hylkäsi Kristuksen.

"8 Mutta sadanpäämies vastasi ja sanoi: "HERRA, en minä ole sen arvoinen, että tulisit minun kattoni alle; vaan sano ainoastaan sana, niin minun palvelijani paranee.
9 Sillä minä itsekin olen toisen vallan alainen, ja minulla on sotamiehiä käskyni alaisina, ja minä sanon tälle: 'Mene', ja hän menee, ja toiselle: 'Tule', ja hän tulee, ja palvelijalleni: 'Tee tämä', ja hän tekee."
10 Tämän kuultuaan Jeesus ihmetteli ja sanoi niille, jotka häntä seurasivat: "Totisesti minä sanon teille: en ole kenelläkään Israelissa löytänyt näin suurta uskoa.
11 Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten valtakunnassa;
12 mutta valtakunnan lapset heitetään ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys." (Matt. 8:8-12)

Katsokaa, kuinka pakana kutsuu Jeesusta, kutsuen Häntä Herraksi! Silti pitkän aikaa Jeesus kamppaili Israelin kanssa, yrittäen saada heitä identifioimaan Hänet Herraksi, jotta he ymmärtäisivät, että Hän on oikea Messias, Daavidin suurempi Poika, Kuningas, joka tulee hallitsemaan Daavidin Valtaistuimella, mutta he kieltäytyivät. He odottivat toisenlaista hallitsijaa, armeijan johtajaa. Heillä oli toisenlainen kuva Messiaasta mielessään. 

Nyt, Matt. 8, kun Messias kohtaa ateistin, pakanan, roomalaisen, joka ei ole kasvanut synagogassa, sillä heprealaiset veivät lapsensa synagogaan perjantai-iltaisin ja lauantaisin. Mutta kun sadanpäällikkö näki Jeesuksen ihmeet, hän sanoi, en ole arvollinen, että tulisit kattoni alle, sano vain sana ja palvelijani paranee. Palvelija oli kuolemassa. 

Sadanpäällikkö oli tunnistanut, että tämä on Herra, maailmankaikkeuden Luoja, Messias, Kristus, Jumalan Lähettämä suurin auktoriteetti, Elämän alkaja ja luoja, ja että Hän voi jopa ajaa pois kuoleman Sanoillaan. Hänen Sanoillaan ei ole rajallisia rajoituksia. Hän tiesi, että Jeesuksen Sanoissa on voima laannuttaa myrsky, kutsua Lasarus ulos haudasta, kutsua Jumala alas ja saada rammat kävelemään. Jeesuksen Sanat. Pakanat näyttivät siis tunnistaneen Messiaan. He tunnistivat, kuka Jeesus oli. 

Jakeessa 9, sadanpäällikkö sanoi siis Jeesukselle, että ymmärrän Jumalan auktoriteetin, jonka kanssa olet tullut, auktoriteetin periaatteet. Kun joku, jolla on sinun kaltaisesi auktoriteetti sanoo vain yhden Sanan, niin kaiken luonnon järjestyksen tulee totella, jopa kuoleman tulee juosta pakoon! 

Ymmärrätkö, miksi Herra pysäytti kellon 69. vuosiviikolla ja avasi tämän oven, vastaanottaen pakanaseurakunnan ennen kuin Hän painaa kellon päälle, aloittaen 70. vuosiviikon?

Jakeessa 11, monet tulevat pääsemään sisälle seurakunnan ylöstempaukseen ja tulevat nauttimaan Karitsan Hääjuhlista Israelin patriarkkojen kanssa. Toisin sanoen, pakanat tulevat pääsemään Jumalan Valtakuntaan.

Dan. 9:26, näette, että on väliaika. Kun saavuttiin 69. vuosiviikkoon, niin Jumala pysäytti kellon ja käänsi evankeliumin pakanoille. Tämä on myös samankaltainen, miten Herra johtaa ohjelmiaan maailmassa. Hän ei koskaan yhdistä kahta Profeettaa yhteen samalle Missiolle, esimerkiksi, Jeremia ja Hesekiel tai Jeremia ja Jesaja yhdessä. Jos he tulevat yhdessä, heidät täytyy tehdä kahdeksi yhdellä Missiolla. Sen tähden näette, että Heillä on kirkastettu ruumis ja fyysinen ruumis. 

Mutta tärkeimpänä, Hän ei koskaan yhdistä Israelin Missiota pakanaseurakunnan Mission kanssa. Tämän tähden 69. vuosiviikon aikana pakanaseurakuntaa ei mainita ollenkaan, kunnes vasta 69. vuosiviikon jälkeen, jolloin Hän leikkasi luonnollisen oksan pois ja leikkasi villioliivin ja oksasti sen Aabrahamin siunausten juurin, jotta myös pakanat voisivat periä ne.

Tässä on totinen sanoma, koskien ylöstempausta. Seurakunta on siis arvoitus, sillä sitä ei mainittu missään tässä. Se koski vain Hänen kansaansa ja pyhää kaupunkiaan. Hän sanoo, kunnes "kaikkeinpyhin voidellaan", tarkoittaen, kunnes Messiaan loistelias Valtaistuin asetetaan maailmassa Tuhatvuotisessa Valtakunnassa, ja kun tulee Uusi Jerusalem ja Uusi taivas ja Uusi maa. Danielin 70 vuosiviikkoa. 

Dan. 9:24: "synti sinetillä lukitaan", tarkoittaa, synti mitätöidään ja poistetaan. "Ja pahat teot sovitetaan", tämä on jo tapahtunut. "Ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan", heidät, jotka vanhurskautetaan, vanhurskautetaan Herran vanhurskaudella ja heidät tullaan ylöstempaamaan sen vanhurskauden kautta. Heidät, jotka ovat uudestisyntyneitä ja vanhurskaita, tullaan vanhurskauttamaan, ja kun ylöstempaus tapahtuu, he pääsevät sisälle Kirkkauteen. "Ja näky ja profeetta (ja profetia) sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin (Messiaan loistelias Valtaistuin Jerusalemissa) voidellaan." Nämä asiat eivät ole vielä tapahtuneet. 

Seurakunta ja seurakunnan ylöstempaus ovat arvoituksia, jotka päästettiin sisälle, kun Jumala pysäytti kellon 69. vuosiviikolla ennen 70. vuosiviikkoa. On totisia opetuksia, Dan. 9:26-27.

* Jumala sanoo todella selvästi, että Jumalan tulee voittaa. 

* Pyhyyden tulee voittaa lopussa. 

* Kristityille on hyödyllistä seistä lujana pyhyydessä riippumatta mistään muusta. He, jotka ovat pyhiä ja vanhurskaita, tulevat hyötymään Jumalan Valtakunnasta. 

Herra asetti ylöstempauksen, Dan. 9:26-27 välille. Jakeessa 27, rauhansopimus kirjoitetaan ja Ahdistuksen aika alkaa juoksemaan, mutta ylöstempaus on piilotettu näiden jakeiden välille. 

"20 Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi,
21 joka on muuttava meidän alennustilamme (heikon, turmeltuneen, syntisen) ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi." (Fil. 3:20-21)

Tämä on todella voimallista teille, ylöstempausseurakunnalle, kuinka Hän asetti ylöstempauksen jakeiden 26 ja 27 välille. 70. vuosiviikon profetian saavutukset ovat, että synti tullaan murskaamaan ja mitätöimään. 

* Synti ei tule koskaan voittamaan. Pyhyys tulee voittamaan. 

* Teille, jotka valitsette vastaanottaa Kristuksen ja olla pyhät, lupaus loisteliaasta pyhästä Valtakunnasta on teidän. 

"44 Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti
45 niinkuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta-ei ihmiskäden voimasta-ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva (Jälkimmäisinä päivinä). Ja uni on tosi ja sen selitys luotettava." (Dan. 2:44-45) 

Herra lupaa uudestisyntyneille iankaikkisen Valtakunnan, joka on tulossa. 

Ihmisen lankeemuksesta saakka kaikista ihmisen valtakunnista tuli kuin peto, pahat ja jumalattomat, mutta Jumalan Valtakunta on tulossa. Kallionlohkare on jo tulossa murskaamaan ne kaikki. Katsokaa Valtakunnan Edelläkävijoitä, minkälaisen voiman kanssa he ovat tulleet; rammat nousevat ylös, he kävelevät Jumalan Kaikkivaltiaan varjon kanssa ja he julistavat voiman Valtakunnan tulemusta.  

Näky: Herra murskasi näyssä maailman valtakunnat tomuksi, kun kivenlohkare murskasi patsaan. 

Mikä on se sanoma ylöstempausseurakunnalle?

* Heille, jotka kuuluvat Jumalan Valtakuntaan, on lupaus päästä sisälle ikuiseen Valtakuntaan, joka ei koskaan lopu. 

* Kirkastumisen lupaus on heille, jotka vastaanottavat Jeesuksen ja vaeltavat uskollisesti pyhyydessä, Hän sanoo, että pitäkää lujasti kiinni kirkastumisen lupauksesta, tuo päivä tulee täyttymään. 

"30 mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut." (Room. 8:30)

Tapahtumien sarjassa kirkastuminen on se lopullinen tapahtuma. 

* 1. Joh. 3:2 Hän lupaa myös tuon kirkastumisen heille, jotka vaeltavat pyhyydessä ja odottavat Messiasta juuri nyt. 

Mutta tärkeimpänä, sanoma, joka tulee ulos Dan. 9:24-27 profetiasta on, että Jumala määrittelee aikakaudet. Profeetallisessa aikajanassa on 1. aikakausi, joka on 7 vuosiviikkoa, sitten on 2. aikakausi, joka on 69. vuosiviikkoa, sitten Hän pysäyttää kellon, päästäen sisälle pakanaseurakunnan ja ylöstempaus on tapahtumaisillaan, sitten on 3. aikakausi, joka on tapahtumaisillaan.

* Mitä tahansa teetkin, ainoastaan Jumala määrittelee aikakaudet. 

* Te, jotka valmistaudutte ylöstempaukseen, armon aikakausi on tulossa päätökseensä ja ylöstempaus on tulossa tapahtumaan, ja toinen aikakausi on koputtamassa ovelle ja alkamaisillaan. Koronavirus, maanjäristykset, sota Ukrainassa. Te, jotka kuulutte seurakunnan aikakauteen ja ylöstempaukseen, valmistautukaa nyt ja lähtekää pois täältä!

* Ahdistuksen ajan kylmät tuulet puhaltavat jo täällä ja Päähenkilöt, jotka Jumala lähettää toimimaan Ahdistuksen ajassa ovat jo täällä ja he tekevät jo sitä pienemmässä skaalassa; koronavirus, Ebola, maanjäristykset, kaikki. He tekevät jo asioita, jotka tulevat tapahtumaan Ahdistuksen ajassa, nyt pienemmässä skaalassa, jotta voitte ymmärtää, että Ahdistuksen aika koputtaa jo ovella.

Synnin päättäminen Ristillä, kuten näette Jesaja 53 ja Jesaja 52:13-15, pahojen tekojen sovittaminen: 

"13 Katso, minun palvelijani menestyy, hän on nouseva, kohoava ja sangen korkea oleva.
14 Niinkuin monet kauhistuivat häntä-sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo-
15 niin hän on saattava ihmetyksiin monet kansat, hänen tähtensä kuninkaat sulkevat suunsa. Sillä mitä heille ei ikinä ole kerrottu, sen he saavat nähdä, mitä he eivät ole kuulleet, sen he saavat havaita." (Jes. 52:13-15)

Hän puhuu tässä Kristuksen kärsimyksestä, pahojen tekojen ja synnin sovittamisesta, kun 1. Moos. 2:16-17, Herra antoi Jumalan tarkan lain, jota ihmiskunta rikkoi 1. Moos. 3:6, kun Eeva otti hedelmän, söi siitä ja antoi myös aviomiehelle.

"16 Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista,
17 mutta hyvän-ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman"." (1. Moos. 2:16-17)  

Kun Jumala sanoo, silloin varmasti kuolet, niin silloin varmasti kuolet.  

"6 Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella (himokkaille silmille) ja suloinen puu antamaan ymmärrystä (korruption kautta, sillä tiedämme, että Jumalan pelko on viisauden alku); ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi." (1. Moos. 3:6)

Kun ihminen söi tuosta puusta, ovi, 1. Moos. 3:24 suljettiin. Ihmiskunta on nyt erotettu Luojasta, Isästä. 

"24 Ja hän karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä." (1. Moos. 3:24)

Mutta tämän tähden Herra toi nyt iankaikkisen evankeliumin, 1. Moos. 3:15, joka on Hänen lunastussuunnitelmansa, joka on käsitelty Danielin 70 vuosiviikossa. 

"15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän." (1. Moos. 3:15)

Sitten jakeessa 21, Hän tuo esille puhdistavan Veren. Ensimmäinen kuolema, joka tapahtuu, on nyt karitsan kuolema. 

"21 Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä." (1. Moos. 3:21)

1. Moos. 22:13, sijaiskuolema. 

"13 Niin Aabraham nosti silmänsä ja huomasi takanansa oinaan, joka oli sarvistaan takertunut pensaikkoon. Ja Aabraham meni, otti oinaan ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta." (1. Moos. 22:13)

Tämä on nyt sijaiskuoleman alkaminen. 

Matt. 27:50-51, väliverho repesi ja seurakunta, joka uskoo, päästettiin nyt sisälle Kaikkien pyhimpään, jota Kerubit leimuavien miekkojen kanssa vartioitsivat. 

"50 Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.
51 Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat," (Matt. 27:50-51)

Ilm. 21:1-7, näette selvästi, että tuon ylösnousemuksen kautta tuli nyt lupaus Kirkkauden Valtakunnasta, sisälle pääsy Jumalan Valtakuntaan, josta ihminen oli karkotettu. Tämä on ihmiskunnan ennallistaminen Jumalan Läsnäoloon. Maailma oli niin myrkytetty, synti oli niin myrkyllistä, että se oli myrkyttänyt koko maan. Jumalan täytyi luoda uusi Taivas ja uusi maa ja myös ennallistaa suhteensa ihmisen kanssa. Nyt Hän tulee asumaan heidän keskellään. 

Sanoma seurakunnalle on valtava. Danielin viimeisellä vuosiviikolla Herra tulee olemaan kiireinen toisessa aikakaudessa, toisissa määräyksissä, käsitellen Israelia, ei seurakuntaa. Seurakuntaa ei siis suojella tuossa Ahdistuksen ajassa. Silti tänä aikana Hän, joka pidättelee antikristusta, pidättelee häntä, kieltäytyen paljastamasta häntä vielä pimeyden valtakuntansa kanssa, kunnes hän, joka pidättelee häntä, otetaan pois tieltä. Tämä on seurakunta, jonka sisällä asuu Pyhä Henki.

On ihmeellistä, että Jumalan kello alkaa persialaisen pakanakuninkaan julistuksella jossakin Babyloniassa, hänen hallitessaan Israelia tuolloin ja silloin Herra pysäyttää kellon 69. vuosiviikon jälkeen ja päästää sisälle seurakunnan ja sitten ylöstempaus tapahtuu. Sitten Hän painaa kellon jälleen päälle pakanakuninkaan toimesta, joka hallitsee Israelia 7 vuoden rauhansopimuksella, joka aloittaa ja tuo päätökseen Danielin 70. vuosiviikon Jumalan profeetallisella aikajanalla, jotta Hän voisi tuoda lopulta Jumalan Valtakunnan. Todella ihmeellistä. 

Kun Hän sanoo Dan. 9:24, "ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan", se on pääasiassa lupaus, jonka Hän antoi Aabrahamille ja Israelille, 1. Moos. 12:1-3, joka tullaan vihdoin laittamaan täytäntöön. Israel tulee silloin jälleen Jumalan agendan keskiöön maailmassa ja Jerusalem tulee olemaan maailman pääkaupunki. Israel tulee olemaan Jumalan hengellisen suunnitelman keskiössä maailmassa. Tuolloin Daavidin oikeutettu Poika, lupaus, jonka Naatan antoi Daavidille, tullaan täyttämään, sillä Hän tulee istumaan ja hallitsemaan Daavidin Valtaistuimella Jerusalemista käsin. Sen tähden Dan. 9:24 on todella keskeinen, koskien saavutuksia ja tunnusmerkkejä siellä. 

"32 Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen," (Luuk. 1:32)

Dan. 9:24-27 on valtava profetia, ja ylöstempaus on asetettu sinne, välittäen valtavan sanoman seurakunnalle, että Jumala kontrolloi aikakausia. On aikakausia, jotka Hän asetti, jotka ovat tulleet ja menneet, ja seurakunnan aikakausi ja ylöstempaus, joka pyyhkäisee sen pois, antaen tietä Ahdistuksen ajalle, on päättymässä. Seurakunnan aikakausi on päättymässä. On profiili, jossa Jumala on vapauttamassa maailmaa. Hän haluaa tuoda Valtakuntansa. 

Seurakunnan aikakausi tulee myös loppuunsa, kuten kaikki muutkin; ne 7 vuosiviikkoa, 62 vuosiviikkoa, kun Kristus meni Ristille, ja nyt olemme seurakunnan aikakaudessa. Se tulee myös loppuunsa, joten te, jotka olette seurakunnan aikakaudessa, valmistautukaa, jotta voitte päästä Taivaaseen! Miksi? Koska myös tämä aikakausi tulee päättymään ja seuraava aikakusi tulee ottamaan keskiön, kun Jumala valmistautuu tuomaan Valtakuntansa. 

Tämä ei ole teidän kontrollissanne. Jumala määrittelee ja kontrolloi aikakausia, aivan kuten Hän määrittelee, milloin sade tulee; ensimmäinen sade ja sato kylvetään ja sitten aurinko paistaa hiukan, ja sitten toinen sade kypsyttää sadon ja sadonkorjaatte sadon. Sitten ihmiset syövät ja varastot ovat täynnä. Sitten kun on kuivaa, Hän tuo toisen sateen. Jumala määrittelee tämän. Nämä Kaksi Herran Profeettaa ovat todiste siitä, kuinka Jumala määrittelee maanviljelyskaudet. 

Näin on myös hengellisten aikakausien kanssa. Se, jossa nyt olemme, on myös tulossa loppuunsa. Valmistautukaa pois pääsyyn!

Kun Daniel siis huusi Herralle: Herra, kuinka kauan? Onko mitään toivoa jäljellä Israelille? Onko mitään toivoa jäljellä tälle maailmalle? Tuletko tuomitsemaan ihmiskuntaa ikuisesti, vai tuletko avaamaan anteeksiannon oven heille? Kuinka pitkään heitä tullaan tuomitsemaan sinun toimestasi? Onko tässä elämässä toivoa? Tuletko avaamaan toivon lähteen?, silloin Herra vastasi avaamalla Jeesuksen Veren lähteen Ristillä!

Yhteenveto:

* Jumala vastaa rukouksiin ja kontrolloi aikakausia. 

* Jumalalla on suunnitelma pelastaa maailma.
Kun Daniel ajatteli, että ei ole mitään toivoa, tämä on liian rankkaa, täällä on toivotonta, niin hän huusi Herran puoleen ja vastaus tuli, että Jumalalla on harkittu suunnitelma pelastaa tämä maailma. 

* Jumalan pelastussuunnitelma keskittyy Messiaaseen ja pyörii Jeesuksen Ristin ympärillä. 

* Herra teki todella selväksi, että synnillä on seuraamukset, venyttäen 70 vuoden tuomion, 70 x 7, 70 vuosiviikoksi, 490 vuodeksi. Sen tähden Israelin tulee mennä viimeisen 70. vuosiviikon lävitse. 

"37 Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.
38 Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi'.
39 Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennenkuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen (kunnes tunnistat, että olen Messias)'." (Matt. 23:37-39)

* Sanoma, joka tulee Danielin profetiasta, Dan. 9:24-27 on, että on vakavat seuraamukset, kun hylkäät Jumalan armon silloin, kun Jumala esittelee armonsa. 

Jumala määrittelee aikakaudet, kuten näemme, Dan. 2:21.

"21 Hän (Jehova Jumala) muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen." (Dan. 2:21)

Jos Jumala on se, joka kontrolloi aikakausia, niin:

"15 Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat,
16 ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä (jokaisesta mahdollisuudesta), sillä aika on paha." (Efe. 5:16)

Tietäen, että Jumala kontrolloi aikakausia, et sinä, ja jokainen aikakausi tulee päätökseensä, "sillä aika on paha", päivät ovat lyhyet, kunnes pääset ikuisuuteen, jossa ajalla ei ole merkitystä.

* Evankelioi nyt! Jos olemme tässä aikakaudessa, jota Jumala kontrolloi, joka tulee päätökseensä, aivan kuten kaikki muutkin, niin mene ulos ja evankelioi! Aika on lyhyt. Mene tavoittamaan ihmisiä Jeesukselle!

"18 meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia." (2. Kor. 4:18)

* Jos tiedämme, että tämä aikakausi on tulossa loppuunsa ja jopa elämä täällä maailmassa on tulossa loppuunsa, niin keskitytään silloin Jumalan ikuisuuteen, joka on tulossa! Jopa tämä aikakausi, jolloin olet elossa täällä maailmassa, tulee loppuunsa. Maa, jossa elät, johon rakensit talosi, niin joku asui siellä noin 200 vuotta sitten, jota emme edes muista enää. Ei siis keskitytä siihen, mitä näemme, vaan tulevaan kirkkauden Valtakuntaan, sillä se, mikä on näkyväistä, on väliaikaista, mutta tuleva Valtakunta on ikuinen. 

Tämä on todella voimallinen opetus seurakunnalle, koskien profetiaa, johon Jumala asetti ylöstempauksen. 

* Ihminen rikkoi Jumalan lakia vastaan ja synti on tuhonnut elämää pysyvästi täällä maailmassa. 

* Jumala asetti suunnitelmansa vapauttaa maailman saatanalta. Dan. 9:24, ovat ne saavutukset, jotka asetettiin siellä. 

* Synti ei tule koskaan voittamaan. 

* Jumala tulee aina voittamaan. 

* Pyhyys ja vanhurskaus tulevat voittamaan syntiä vastaan.  

* He, jotka uskovat Kristukseen, tämä on syy seistä lujana ja olla valmiina tulevaan Valtakuntaan.

Jeesus ristiinnaulittiin 69. vuosiviikon jälkeen. Pyhäkkö ja kaupunki tuhotaan 70. vuosiviikolla, ja sitä ei ole vielä tapahtunut. Tämän tähden: 

* On todella tärkeää, että seurakunta on nyt valmiina, valmistautunut, ollen valveilla, tarkkaavainen ja tekee kovasti työtä tavoittaakseen heidät, jotka eivät ole vastaanottaneet evankeliumia, koska tämä aikakausi on tulossa päätökseensä ja Messias on tulossa. 

Te, jotka haluatte vastaanottaa Herran, toistakaa perässäni, sanokaa: 

Väkevä Herra Jeesus,
teen parannuksen ja käännyn pois kaikesta synnistä,
vastaanotan sinut Herrani Jeesus sydämeeni, 
Herrakseni ja Vapahtajakseni, 
pyydän auta minua tekemään työtä kovemmin säästääkseni aikaa, 
sillä jopa tämä armon ja seurakunnan aikakausi tulee loppuunsa, 
oman profetiasi mukaisesti Danielin kirjassa 9:24-27, 
joten Herra auta minua käyttämään aika oikein, 
täydellistäen pyhyyden minussa päivittäin,
ja jotta voin edistyä päivittäin vaelluksessani Jeesuksen kanssa,
Herra, auta minua tavoittamaan heitä, jotka eivät ole vielä vastaanottaneet evankeliumia,
jotta he voisivat myös nähdä tämän tulevan Valtakunnan valkeuden,
kiitän sinua Golgatan Rististä ja verestä,
ja vastaanotan sinut Jeesus koko sydämestäni,
Jeesuksen väkevässä nimessä,
tänään olen uudestisyntynyt,
Aamen. 

Olen nähnyt seurakunnan otettavan ylös Kirkkauteen, ja olen kohdannut Herran täällä taivaalla maan yläpuolella, tulevan Kuninkaan Messiaan itsensä. Muistakaa, olen myös nähnyt seurakunnan, joka jää jälkeen kieriskellen ja kiristellen hampaitaan tämän maan maaperässä. Olkaa aina valveilla koko ajan, olkaa valmiita, tarkkaavaisia ja valmistautuneita, ja eläkää aivan kuin tänään ja nyt voisi olla se hetki, kun Kristus palaa seurakuntaa hakemaan. Messias on tulossa. Eikö Herra olekin puhunut kanssanne? 

Muistakaa, että kun Herra on luvannut, että Hän johtaa aikakausia, määritellen niitä ja levittäen niitä auki, ja aikakaudet tulevat ja menevät, niin on todella tärkeää tietää, että jopa tämä seurakunnan aikakausi, kuten olemme nähneet tänään, Dan. 9:24-27 profetiassa, tulee myös loppuunsa, ja Danielin viimeisen vuosiviikon Päähenkilöt ovat jo täällä tehden niitä asioita silmienne edessä. 

On siis todella tärkeää olla valveilla koko ajan 24/7, sillä Herra ei sano, milloin Hän tulee pysäyttämään tämän ja aloittamaan seuraavat aikakaudet, mutta, mitä Hän sanoo on, että se tulee olemaan yhtäkkinen, odottamaton. Tämä on Kristuksen tulemuksen välittömyys. Hän sanoo Raamatussa, että kun pakanoiden täysi luku täyttyy, silloin Hän tulee kääntämään huomionsa Israeliin, Hänen Palvelijoidensa huomion Israeliin. 

Hänen tulonsa välittömyyden tulisi siis muuttaa tavan, miten odotat ylöstempausta. Sen tulisi saada sinut olemaan tarkkaavaisempi, tietäen, että tämä aikakausi on tulossa loppuunsa. Aika on ohitse. Messias on tulossa. 

(5.4.2023 Globaali Keskiviikon Kokous / HERRAN VÄKEVIMMÄT PROFEETAT / www.jesusislordradio.info)

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Kirjallisia HERRAN Sanomia