KEITÄ OVAT HERRAN KAKSI VÄKEVINTÄ PROFEETTAA? RAAMATULLINEN KATSAUS AIHEESEEN

KAKSI ILMESTYSKIRJAN PROFEETTAA RAAMATUSSA  

Miksi puhumme monikossa: HERRAN VÄKEVIMMÄT PROFEETAT?

HERRA on lähettänyt Väkevimmät Profeettansa valmistamaan Kristuksen morsiamen maailmanlaajuisesti MESSIAAN loisteliaaseen Tulemukseen, julistamaan Kristuksen seurakunnalle parannuksentekoa ja pyhyyttä, sillä JEESUS MESSIAAN tulemus on lähellä.

Nämä Kaksi Säkkipukuista Todistajaa ovat tulleet antamaan todistuksen ihmiskunnalle JUMALASTA, JUMALAN pyhyydestä, parannuksenteosta, vanhurskaudesta, Jeesuksen Verestä ja Rististä ja Taivaan Valtakunnasta. He antavat todistuksen tapahtumista, joita on tapahtunut ennen, menneisyydessä aina Raamatun ensimmäiseltä sivulta asti, siihen mitä on tulossa tapahtumaan aina Raamatun viimeisiin sivuihin saakka, avaten meille Ilmestyskirjan, jota teologiset oppikunnat eivät ole onnistuneet avaamaan, tai ymmärtämään. Säkkivaate kuvastaa parannuksenteon sanomaa, sillä he kutsuvat ihmisiä kääntymykseen.

Kuulemme todistuksen JUMALAN Valtakunnasta, kun He tulevat monta kertaa viikossa livenä Jeesus on Herra radiokanavalle julistaen "ISÄ JUMALA ON PUHUNUT KANSSANI JA VIENYT MEIDÄT TAIVAAN VALTAISTUINSALIN ETEEN". He saarnaavat Sanoman ISÄ JUMALALTA juuri sellaisenaan, kuin He ovat sen saaneet. He usein sanovat: Minulla ei ole ystäviä maanpäällä, PYHÄ HENKI on Ainoa Ystäväni.

Heidän pääasiallinen tehtävänsä Raamatun mukaan on Israelin kansallinen Herätys seurakunnan ylöstempauksen jälkeen, keskellä Ahdistuksen Aikaa, mutta heidät on lähetetty myös tuomaan virvoittava ja ennallistava Lopunajan Herätys pakanaseurakunnan pariin, joka valmistaa Kristuksen Morsiamen Ylösottoa varten.  

”3 Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan." 4 Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. 5 Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla. 6 Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.” (Ilm. 11:3-5)

Tiedämme, että Viisaille Neitsyille oli äärimmäisen tärkeää pysyttäytyä öljylähteen äärellä, niin että heidän lampuissaan olisi öljyä, kun Ylkä, JEESUS KRISTUS palasi hakemaan Morsiusseurakuntaa Taivaan kotiin. On kriittisen tärkeää, että Seurakunta tunnistaa Nämä HERRAN Kaksi Profeettaa, sillä Raamattu sanoo: ”He ovat ne Kaksi oliivipuuta ja Kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä” (Ilm. 11:4) OLIIVIPUU tuottaa OLIIVIÖLJYÄ, joka Raamatullisesti kuvastaa PYHÄÄ HENKEÄ, pysymällä kytkettyinä HERRAN Lähettämiin Sanansaattajiin, olemme kytkettynä KAHTEEN OLIIVIPUUHUN ja KAHTEEN LAMPUNJALKAAN, jotka heijastavat KRISTUKSEN VALOA.

Hän sanoi: "Nämä ovat ne molemmat öljyllä voidellut, jotka seisovat kaiken maan Herran edessä". (Sak. 4:14)

Todistajien kakseus viittaa Moosekseen ja Eliaan.

”Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.” (Ilm. 11:6)

Niin kuin Elian rukous, vaikuttaa Heidänkin rukouksensa. (1. Kun 18). He voivat joko sulkea tai avata taivaan. Mooseksen tavoin He tekevät Jumalan ihmeitä ja iskevät Jumalan vitsauksilla kansakuntia. (2. Moos. 7:10).  

Mielenkiintoista on myös se, että Suomen Raamatunkäännökset kääntävät monikossa: ”Heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla.”  Vanhimmissa ja luotettavimmissa käsikirjoituksissa ”ruumis” on yksikössä, eli Kahdella Todistajalla (Profeetalla) on yksi yhteinen ruumis tai sitten he ovat kuin "siiamilaiset kaksoset".

Profeetta Malakia yhdistää Mooseksen ja Elian ja odottaa Heidän paluutaan:

”Muistakaa minun palvelijani Mooseksen laki, jonka minä Hoorebilla hänelle säädin koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi. Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.” (Mal. 4:4–5)

 

NÄMÄ KAKSI OVAT NÄKYNEET HALKI RAAMATUN

 He vartioisivat Elämän Puun tietä (1. Moos 3:24)

He ovat Kaksi enkeliä Liitonarkin molemmin puolin (2. Moos. 25:18)

Sodomassa & Gomorassa Kaksi Enkeliä

Kaksi miestä valkeissa vaatteissa, kun Jeesus otettiin Taivaaseen. (Apt.t.1:10)

Jeesuksen kuollessa haudalla olivat Kaksi Enkeliä.  

Nämä Kaksi Profeettaa Mooses ja Elia ilmestyivät myös Kirkastusvuorella, kirkastuen yhdessä JEESUKSEN kanssa:

”Ja kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja hänen veljensä Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle, yksinäisyyteen. Ja hänen muotonsa muuttui heidän edessään, ja hänen kasvonsa loistivat niinkuin aurinko, ja hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi niinkuin valo. Ja katso, heille ilmestyivät MOOSES JA ELIAS, jotka puhuivat hänen kanssansa. Niin Pietari rupesi puhumaan ja sanoi Jeesukselle: "Herra, meidän on tässä hyvä olla; jos tahdot, niin minä teen tähän kolme majaa, sinulle yhden ja Moosekselle yhden ja Eliaalle yhden". Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä". (Matt. 17:1-5)

 

ELIAN & MOOSEKSEN MERKIT, JOTKA OLEMME TODISTANEET HERRAN VÄKEVIMMISSÄ PROFEETOISSA

Mooseksen merkit:  

Isä Jumalan / Mooseksen Pilven vierailun profetoiminen ja kutsuminen Kisumussa 2019 ja Israelin rajoilla 2016

Maanjäristysten julistaminen ja niiden profetioiden sanatarkka täyttyminen parannusta tekemättömille kansakunnille: Meksiko, Chile, Haiti, Peru, Kiina, Taiwan jne.

Vitsauksien julistaminen ja niiden profetioiden sanatarkka täyttyminen parannusta tekemättömille kansakunnille: Koronavirus, Zika-virus, Ebola, Heinäsirkkavitsaus jne.

Jumalan Tuomioiden tarkka julistaminen ja profetoiminen: Tulvat ja tulipalot, tsunamit, myrskyt, verenvuodatukset ja sodat eri kansakunnissa jne.

 

Elian merkit:

Kirkastuminen (kts. Kirkastusvuoren tapahtumat, Mooses ja Elia kirkastuivat yhdessä Jeesuksen kanssa)

Tulen kutsuminen Taivaasta

Taivas avautuu ja alkaa satamaan välittömästi yhden käskyn kautta monissa kokouksissa julkisesti

Säätilan muuttaminen  

Kitkerien ja karvaiden kaivojen veden muuttaminen makeaksi juomavedeksi

Lepran, pitalin parantaminen

Kuolleitten herättäminen kuolleista

 

RAAMATUIN LUVATUIN SUURI PROFEETTA ELIA LUVATTIIN TULEVAKSI LOPUNAIKOINA

Elia asettaa kaikki takaisin kohdalleen evankelioimalla seurakunnan ja juutalaisen kansan

Profeetta Elia Tisbeläinen osoitti aikanaan Israelille, kuka on oikea Jumala ja hänet otettiin ylös taivaaseen kuolemaa näkemättä, 2.Kun. 2:11. Vanhan testamentin viimeinen profeetta Malakia ilmoittaa Elian tulevan vielä uudelleen aikojen lopulla, Mal. 4:5. Hänen tehtävänsäkin on silloin sama, eli seurakunnan ja Israelin valmistaminen Messiaan tulemukselle ja Israelin kääntäminen pois epäjumalanpalveluksesta takaisin isiensä uskoon.

Johannes Kastaja täytti osaltaan profeetta Malakian profetiaa Eliasta, joka lähetetään Israelille julistamaan Messiaan saapumista, mutta Johannes ei vielä asettanut kaikkea kohdalleen juutalaisten kannalta katsoen, eli palauttanut kansaa takaisin Jumalansa yhteyteen.

 

KAKSI EDELLÄKÄVIJÄÄ, TOINEN ALUSSA JA TOINEN LOPUSSA

Johannes, kuten muutkin Vanhan testamentin profeetat, julisti etukäteen Israelille tulevaa Messiasta, aikajanalla tulevaisuuteen päin. Toisin sanoen "käänsi isien sydämet lasten puoleen", kuten Luuk. 1:17 kertoo Johanneksen tehtävästä. Se ilmaistiin Malakiaan ajan kielikuvalla hepreaksi ab-ben. Johannes julisti tulevaa Messiasta.

Malakiaan loppujakeissa kuitenkin puhutaan myös aikajanalla toiseen suuntaan, eli menneisyyteen viittaavasta tapahtumasta, jo aiemmin tulleen Messiaan julistamisesta Israelille. Toisin sanoen "lasten sydämien kääntämisestä heidän isien puoleen", hepreaksi ben-ab;

”Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen (ab-ben, Johannes Kastaja) ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen (ben-ab, lopun ajan Elia), etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi.” (Mal. 4:5-6)

Johannes täytti profetiasta vain sen ensimmäisen osan ja tämän perusteella on lupa vielä odottaa sitä varsinaista Malakiaan lupaamaa Profeetta Eliaa, joka toteuttaa profetian lopullisesti. Tuleva Elia on myös se Israelille luvattu Elia, joka julistaa juutalaisille evankeliumia jo aiemmin tulleesta Messiaasta, Jeesuksesta.

Johannes kulki "Eliaan hengessä ja voimassa", vrt. edellä Luuk. 1:17, mutta asiaa häneltä kysyttäessä hän kielsi olevansa "se Israelille luvattu Profeetta Elia", Joh. 1:21;

21 Ja he kysyivät häneltä: "Mikä sitten? Oletko sinä Elias?" Hän sanoi: "En ole". "Se profeettako olet?" Hän vastasi: "En". 22 Niin he sanoivat hänelle: "Kuka olet, että voisimme antaa vastauksen niille, jotka meidät lähettivät? Mitä sanot itsestäsi?" 23 Hän sanoi: "Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi Herralle', niinkuin profeetta Esaias on sanonut." (Joh. 1:21-23)

Johannes sanoi olevansa "huutavan ääni erämaassa", Jes. 40:3. Johannes Kastaja ei myöskään asettanut "kaikkea kohdalleen" juutalaisten kannalta katsoen. Evankeliumi ei vielä silloin mennyt koko Israelille, vaan se tuli meille pakanakansoille osana Jumalan suunnitelmaa koko syntiinlangenneen ihmiskunnan pelastamiseksi. Juutalaisen kansan kannalta katsoen kaikki asetetaan kohdalleen vasta sitten, kun se vastaanottaa Jeesuksen Messiaanaan. Profeetta Elia on tullut ennallistamaan myös Kristuksen seurakunnan sortuneen alttarin palauttaen luopumuksessa olevan seurakunnan takaisin Jeesuksen veren ja ristin evankeliumiin ja valmistamaan sen Messiaan tulemukseen.

 

JEESUKSEN TODISTUS PROFEETTA ELIASTA

Jeesus viittasi Malakian profetiassa mainittuun Profeetta Eliaan tuloon seuraavasti;

10. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Miksi sitten kirjanoppineet sanovat, että Eliaan pitää tulla ensin?"

11. Jeesus vastasi ja sanoi: "Elias tosin tulee (futuuri) ja asettaa kaikki kohdalleen.

12. Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut (imperfekti). Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika saa kärsiä heiltä." 13 Silloin opetuslapset ymmärsivät hänen puhuneen heille Johannes Kastajasta. (Matt. 17:10-13, KR 1938)

Jeesus viittasi jakeessa 11 ensin vielä tulevaan (futuuri), Malakiaan lupaamaan lopun ajan Profeetta Eliaan, joka tulee asettamaan kaikki kohdalleen, vrt. myös jäljempänä Ap.t. 3:20-21. Sen jälkeen Hän jakeessa 12 ilmoitti Eliaan menneessä aikamuodossa myös jo tulleen (imperfekti) tarkoittaen Johannes Kastajaa, joka tuli "Eliaan hengessä ja voimassa", vaikka ei ollutkaan Malakiaan lupaama profeetta Elia. Johannes oli jo aiemmin teloitettu Herodes Antipaksen toimesta, joten jakeessa 11 mainitulla tulevalla Profeetta Eliaalla Jeesus ei voinut tarkoittaa enää Kastajaa. Johannes Kastaja tuli kyllä "Eliaan hengessä ja voimassa", mutta vain niille juutalaisille, jotka halusivat ottaa hänet vastaan, so. niille, jotka ottivat myös Jeesuksen vastaan Messiaana;

10 Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava tiesi sinun eteesi'.

11 Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän.

12 Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän asti hyökätään taivasten valtakuntaa vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen.

13 Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti;

14 ja jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva (kr. on tuleva!). (Matt. 11:10-14, KR 1938)

Jakeessa 14 Jeesus toteaa Johanneksen olevan Elia vain niille, jotka halusivat ottaa hänet vastaan Messiaan Jeesuksen edelläkävijänä. Samalla Hän toteaa Eliaan vielä olevan myös tulossa, "on tuleva". KR 1938 kääntää sen alkutekstistä väärin, mutta alkutekstille uskollinen KR 1776 kääntää sen oikein...hän on se Elia, joka tuleva on. Tämä Raamatun luvatuin suuri Profeetta Elia tulisi heille siis aikojen lopussa.  

Profeetta Elia tulee Israelille ennen Herran päivää, ja seurakunnan aikana valmistaen sen ylöstempaukseen, ennen vihan ajan alkamista. Elia lähetetään ennen Herran päivää, Mal. 4:5. Toisin sanoen ennen Jumalan vihan aikaa maan päällä, suurta ahdistusta, johon Jeesuskin viittasi, Matt. 24:21.

(Mal. 4:5) Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.  

Huom. Tässä ei puhuta Eliaan Hengestä, vaan Profeetta Eliasta. Juutalaiset ovat viisas kansa, jotka viettävät edelleen pääsiäistä yksi tuoli vapaana odottaen profeetta Eliaa.

 

LISÄÄ RAAMATUNPAIKKOJA:

”Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua. Ja joka ei kuule minun sanojani, joita hän minun nimessäni puhuu, hänet minä itse vaadin tilille.” (5. Moos 18:18-19)

Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni. Ja äkisti on tuleva temppeliinsä Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te halajatte. Katso, hän tulee, sanoo Herra Sebaot. (Mal. 3:1)

Huutavan ääni kuuluu: "Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme. (Jes. 40:3)

Katso, minä lähetän enkelin sinun edellesi varjelemaan sinua tiellä ja johdattamaan sinua siihen paikkaan, jonka minä olen valmistanut. Ole varuillasi hänen edessään ja kuule häntä äläkä pahoita hänen mieltänsä. Hän ei jätä teidän rikoksianne rankaisematta, sillä minun nimeni on hänessä. (2. Moos. 23:20-21)

Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava tiesi sinun eteesi'. (Luuk. 7:27)

www.jeesusontulossa.fi

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Saarnoja ja lehtiä käännettynä suomeksi (PDF)